Raaka-aineet:
♥ 4dl vispikermaa
♥ 2 prk smetanaa
♥ 6 liivatelehteä
♥ 300-400g kylmäsavulohta
♥ 1 dl silputtua tilliä
♥ 1 dl silputtua ruohosipulia
♥ ½sitruunan mehu
♥ ropsaus suolaa ja pippuria
1. Laita liivatteet likomaan kylmään veteen.
2. Silppua kylmäsavulohi, tilli ja ruhosipuli valmiiksi silpuksi.
3. Vatkaa vispikerma.
4. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se. Sulata lionneet ja puristetut liivatteet kuumaan sitruunamhuun. Anna jäähtyä hetki.
5. Valuta siruuna-liivateseos ohuena norona vatkattuun vispikermaan ja sekoita hyvin.
6. Sekoita kala, tilli ja ruohosipuli sekä suola ja pippuri smetanaan. Lisää vispikerma-liivateseos smetanatahnaan.
7. Levitä tasaisesti vuokaan ja anna jähmettyä jääkapissa vähintään 4 tuntia. Parhaan maun saat antamalla hyydykkeen maustua yön yli.
Lopputuloksesta kuvaa sitten kun se on joulupöydässä eli huomenna! :)
Hei!
VastaaPoistaKoitin ohjeesta löytää,mutta en näe kuinka monta liivatelehteä reseptiin tulee? 🙂
Hei, kiitos viestistä ja huomaamisesta. Nyt ohje on päivitetty. :)
Poista