keskiviikko 23. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI 2015: 22. luukku: Saaristolaisleipä

Olen jo parin vuoden ajan tehnyt joulupöytään itse saaristolaisleipää ja niin meinaan tehdä tänäkin vuonna. Ohje on helppo ja leivästä tulee maistuva. (: 


OHJE: 
(Ohjeesta tulee kolme leipää.)

1l piimää
2,5dl tummaa siirappia
1rkl suolaa
2pss kuivahiivaa
3dl ruisjauhoja 
3dl kaljamaltaita
3dl kauraleseitä
12dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä yli 40 asteiseksi ja lisää siirappia sekä suola. 
Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin ja lisää edelliseen. 
Lisää sitten kaljamaltaat, kauraleseet ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi. 


Jaa taikina tasan kolmeen vuokaan ja jätä lämpimään paikkaan noin tunniksi kohoamaan. 


Paista 175 asteisessa uunissa ensin n. 40 minuuttia niin, että pinta on kauniin ruskea. Pane vuokiin sitten folio päälle ja paista vielä n. 30-40 minuuttia. 



Minä tein tänä jouluna kaksi leipää. Toinen lähtee mukaan joulunviettopaikkaan ja toisen vien isovanhemmille. (: 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajattelitko jotain? Ole kiltti ja kirjoita se sanoiksi (: