perjantai 24. lokakuuta 2014

Nyt saa joulu tulla!

Olen saanut yhden stressin aiheen hartioiltani taas ja voin alkaa ihan tosissani suunnittelemaan tulevaa joulua! Pikkuhiljaa jo toivon, että tänne eteläiseen Suomeenkin saataisiin sitä valkeaa lunta, mutta totta kai vasta sitten kun talvirenkaat on vaihdettu auton alle! :D 

Joululahjoja olen alkanut jo pähkäilemään ja sainkin itse asiassa ifolorilta 10 euron alennuskoodin, jonka ajattelin hyödyntää joululahjojen ostoon, Tarkoituksena olisi ainakin isovanhemmille ja ehkä jollekin muulle tehdä ensi vuodelle persoonallinen, omista kuvista koottu vuosikalenteri. Siinä yhdistyy niin itse tekeminen kuin laadukas toteutuskin. Nyt vain täytyy alkaa etsiä sopivia kuvia joka kuukaudelle ja sitten ei kun tilausta tekemään. 

Odottelen myös, että pääsisin kangaskauppaan käymään, sillä suunnitteilla olisi hopeanharmaan tähtityynyn (jos toisenkin) ompeleminen. Tänä jouluna punavalkoista sisustustamme toivottavasti raikastamaan saapuu siis hopea, johon olen totaalisesti rakastunut. Ostin jopa hopeakimalteisen mekon joulun juhlia varten :D 

Äitini oli törmännyt koirien joulukalenteriin ja ostanut sellaisen Minnille! Nyt on hakusessa enää Kössille oma ja totta kai minulle ja miehelle myös! (: 




sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Mitä lahjaksi äidille?

Edellisessä postauksessa annoin joitakin vinkkejä isovanhemmille annettavista lahjoista. Se kannattaa lukaista, sillä myös siitä listasta saattaa löytyä jotain äidille sopivaa. En viitsi niitä samoja kopioida tähän vaan listaan tähän muita ideoita.

1. Avainketju

Oma äitini kantaa avaimia työn puolesta mukanaan koko ajan eikä hänellä juurikaan ole vaatteissa taskuja, joihin avaimet laittaisi. Tällaisen avainnauhan tekeminen on paitsi helppoa, myös hyödyllistä. Ja siitä voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa, Kannattaa vain varmistaa, että nauha helmien sisällä on kestävää. Oma äitini työskentelee koulumaailmassa, jossa avainnauhalta vaaditaan sen verran kestävyyttä ettei se ekasta nykäisystä katkea. :) 

2. Tuikkukipot omilla muistoilla

Idea ja kuva

Itsessään pelkät tuikkukipot ovat mielestäni tylsä idea, mutta kun niitä vähän tuunaa, niistä tuleekin tosi kiva lahjaidea. Tässä ideassa pohjana on neliön malliset kirkaslasiset tuikkukipot. Kopiointipaperille on kiinitetty nenäliina ja siihen on printattu kuvia, ja sitten ne on esim. modgepodgella tai decoupage-lakalla kiinnitetty kippojen kylkeen. Sisälle tuikut ja avot! Todella kaunis ja varmasti monelle äidille mieluinen lahja. (: Tämä olisi kiva myös niille isovanhemmille.
Paremmat ohjeet saat kuvan alla olevan linkin takaa. (: 
Tätä aion itse kokeilla, koska kiinnostaa onnistuuko tuo nenäliinalle tulostaminen ihan oikeasti :D 

3. Korvakorut kivasti esille



Idea ja kuva
Monilla äideillä korvakoruja riittää, mutta ne jäävät rasioihin ja laatikoihin piiloon. Tässä olisi ihana lahjaidea, jota voi kehitellä oman makunsa mukaiseksi. Idea on siis se, että valokuvakehykseen pingottaa pitsin tai sitten laittaa säkkikangasta tai tarlataania (kuten ylemmässä kuvassa) ja siihen ostaa tai vaikka itse tekee jotkut kivat korvakorut. Kehyksetkin on totta kai kiva tuunata jos ne eivät entuudestaan miellytä. Minä olen tehnyt ylemmän kuvan korvistelineen. Olen maalannut kehykset, liimannut siihen kulmakoristeet ja kiinnittänyt korvisten ripustamista varten tarlataania kehysten sisään. 

4. Selätin


Ja jos yksinkertaisesti itse tekeminen ei ole sinun juttusi, on selätin tällä hetkellä melkoinen hitti ja kovin kehuttu vempain (itsekin voin suositella). Se on kallis, mutta kukapa ei haluaisi muistaa rakasta äitiään hieman kalliimalla lahjalla? Varsinkin kun se sopii monelle ryhmälle ja on helppo käyttää sekä säilyttää. 

Tällaisia ideoita äidille suunnatuista joululahjoista. Edelliseen postaukseen sain kommentin, että elämyslahjat ovat aina yhtä pop joten kannattaahan sitäkin ajatusta punnita. (: 
 Mukavia joululahjapähkäilyjä ihan kaikille! 

lauantai 18. lokakuuta 2014

Mitä lahjaksi isovanhemmille?

Eräs lukijani ehdotti, että tekisin lahjapostauksen, jossa antaisin vinkkejä eri kohteille tulevista lahjoista. Ajattelin, etten millään saa kaikkea mahtumaan yhteen postaukseen, joten teen tämän kohteittain aloittaen isovanhemmista. Ihan helppoa tämä lahjojen keksiminen ei koskaan ole, mutta mukavan haastavaa kuitenkin. Lisäksi lukijani toiveissa oli myös sellaisia lahjoja, joita voi tehdä itse. 

1. Kalenteri omista kuvista



 Itse teen itselleni joka vuosi omista kuvistani seinäkalenterin, koska tykkään joka päivä helposti nähdä tulevia tapahtumia ja se kuuluu olennaisesti keittiön sisustukseen.

Minusta myös vanhemmat ihmiset (nuoremmatkin toki) pitävät usein seinällään kalenteria ja varsinkin minun isovanhemmillani on niin paljon menoja, että on hyvä saada ne kaikki näkyvästi ja helposti esille. Ja kuvinahan voi toki käyttää mitä vain. Minä ajattelin tänä vuonna tehdä heille kalenterin heidän omista nuoruusmuistoistaan käyttäen heidän omia vanhoja valokuviaan, jotka olen kaikki skannannut koneelleni. 

Tällaisen kalenterinhan voi tehdä alusta alkaen käsin tulostamalla valmiita kalenteripohjia netistä ja liimamalla ne esim. pahveille. Tai sitten voi mennä helpomman kaavan kautta (kuten minä teen) ja tehdä kalententerin esim. ifolorin sivuilla. Sieltä voi valita millaisen kalenterin haluaa ja missä koossa, joten suosittelen! 

2. Lämpöinen riisipussi hartioille ja muille säryille

[KUVA: lifeasmom.com]
Vanhetessa paikkoja alkaa usein kolottaa ja verenkierron hidastuessa lisälämpökään ei ole pahitteeksi. Nämä riisipussit ovat oiva lahja tällaisista oireista kärsivälle isovanhemmalle. Tämä ei edes vaadi suuren suuria ompelijan taitoja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ompelet ns. sisäpussukan, johon panet riisin ja sitten ompelet vielä päällispussukan. Muoto saa olla pitkulainen: sellainen joka sopii niskalle ja hartioille. Mukaan kannattaa totta kai laittaa ohje, että pussia lämmitetään mikrossa 1-2 minuuttia. 
Itse käyttäisin kankaana jotain puuvillaista tai pellavaista. Ja niin.. riisiksi kannattaa valita ihan perusriisiä, ei mitään minuuttiriisiä tms. (:

3. Pesukinnas

Idea ja kuva Kotilieden suuri joulukirja -teoksesta.
Tämä kinnas on virkattu juuttilangasta, mutta myös esim. kalastajalanka käy, kunhan lanka on karheaa. Mallina vain iso lapanen. Tämän voi tehdä myös ilman peukkua, jolloin voi virkata esim. kaksi pyöreäkärkistä palaa ja yhdistää ne sitten kintaaksi. Itse aion tällaisen omille isovanhemmilleni tänä jouluna lahjaksi. 

4. Lahjakortti

Kiva lahjaidea on myös tarjota omaa aikaansa. Uskon, että isovanhemmat voisivat olla mielissään, jos lupautuisit esim. keväällä pesemään heidän ikkunansa tai imuroivasi kerran jos kaksi. Oikeastaan ideahan voi olla mikä tahansa palvelus. (: 

Muun muassa tällaisia ideoita keksin isovanhempia ajatellen. Tokihan ideoita löytyy paljon lisää, mutta tässä on hyvä alku ja ajatus niille, jotka pohtivat lahjakysymyksiä. 

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Joulukirjojen raotusta

Ihanan sunnuntaiaamupäivän kunniaksi nappasin kirjahyllystä pari jouluista kirjaa ja uppouduin niihin hetkeksi. 



Ihan vielä en kykene täysin siemauksin uppotumaan joulukirjojen ja -lehtien satumaiseen maailmaan, sillä elämässäni on niin paljon asioita kesken - lähinnä kouluun liittyen. Ne saan onneksi pois päiväjärjestyksestä parin viikon sisällä ja sitten voi antaa joulun tosissaan tulla. (:

lauantai 11. lokakuuta 2014

Uusi ulkoasu

Joulublogini on jo pitkään näyttänyt samalta ja siispä päätin hieman piristää sen ilmettä. Samalla otsikkokin sai pikkuisen lisäyksen. Enää en toivo, että tulisi joulu punainen vaan myös hopea ja valkoinen. Valkoinen on totta kai aina kuulunut jouluni väreihin, mutta uutena ihastuksena on tuo harmaa/hopea. Sitä siis ensimmäistä kertaa pyrin tänä jouluna tuomaan sisustukseen.

Myös yläbanneri sai uuden kuvan. ^^ 



Tästä muodonmuutoksesta on hyvä alkaa joulu!

perjantai 10. lokakuuta 2014

SJY 2014: 1. paketti

Tänään postiluukusta sujahti ensimmäinen salaisen jouluystäväni lähettämä paketti! Jipii! Sitä avatessa tunsi itsensä taas aivan lapseksi. Miestäkin hymyilytti pikkutyttömäinen innostukseni :D



Ihanasti paketoitu!


Ja mukana oli kirjekin, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella lämmittävä ja ihastuttava <3


Itse pakettiin oli pakattu ihana lastensairaalaa tukeva heijastin, jonka laitoin heti takkiin roikkumaan. Tuli siis TODELLA tarpeeseen! 

PartyLiten kynttilöitä polttelen luultavasti jo heti tänä iltana kun siemailen lasillisen punaviiniä Vain elämää -sarjaa katsoessa. 

Enkeli-kiiltokuvat tulevat osin joulukorttiaskarteluihin ja osin muihin projekteihin. Ja lautasliinoille on käyttöä luultavasti heti halloweenina. Suklaan kohtalosta tuskin täytyy erikseen mainita :D 

Kiitos ihana jouluystäväni! Paketti osui ja upposi ja lämmitti todella! 

Kiitos! 

maanantai 6. lokakuuta 2014

Joulu hiipii kauppoihin

Lauantaina kävin minäkin katsastamassa Ikean joulutarjontaa ja jotain tarttui mukaankin. Alla oleva kuva on pikaräpsäys huonolla kännykkäkameralla.


Myös jotex lähetti tänään sähköpostia uusista joulutuotteistaan ja totta kai ne on heti pitänyt katsastaa. Muutamia kivoja juttuja sieltä löysin, mutta niistä kenties myöhemmin. Tällä hetkellä lähinnä yritän kuumeisesti koiranpentumme oppimaan sisäsiistiksi, että saisin jouluksi muitakin kuin yhden matton lattialle :D