lauantai 30. marraskuuta 2013

Huomenna se aukeaa...

Myös blogissani aukeaa huomenna joulukalenteri. Se on ollut perinteenä jo muutaman vuoden ajan eikä tämäkään joulukuu ole poikkeus.

Tänä vuonna joulukalenteristani aukeaa jokin jouluinen vinkki, askartelu tai herkutteluohje. Lisäksi jaan kanssanne joka luukussa yhden suosikki joulukappaleeni.

Luukku aukeaa siis huomenna ja sehän tarkoittaa myös sitä, että iki-ihana joulukuu pääsee vauhtiin. :)

Huomiseen!

Joulukalenterit

Tänä jouluna tein kaksi joulukalenteria; toisen miehelle ja toisen kissalle - tottakai! :D 

Miehen kalenterin parissa väkersin pitemmän aikaa. Olin kerännyt sitä varten niitä kuuluisia vessapaperirullia ja tänään viimetipassa väkersin niistä vähän nätimmän näköisiä. 

Pikkupaketeissa on sisällä jos jonkinnäköisiä herkkuja. (:

Ennen viimejoulua löysin kirpputorilta kivan huopajoulukalenterin, mutten päässyt sitä käyttämään. Tänä jouluna Juksu saa avata siitä omaa joulukalenteriaan. Alunperin kalenterissa ei ollut numeroita. Ne on siis jälkikäteen lisätty. Numerot ovat tuttuja Tiimarin valikoimasta. Ostin niitä viime joulun jälkialesta. 

Myös tämä kalenteri sisältää herkkuja. 

Itse availen tänä vuonna Turun Sanomien kuvakalenteria ja Lumilyhty-kalenteria. Toivottavasti voitan auton, jolla ajelen, kun saan ensiviikolla alkavan autokoulun suoritettua. :D 

Joulunaikaan tapahtuu...

Joulun alla on aina ihania tapahtumia, joihin on kiva ottaa osaa. Ne lisäävät joulumieltä ja toimivat ainakin itselleni myös tietynlaisina rauhoittumisen hetkinä. Omia joulunalustapahtumiani ovat tänä vuonna seuraavat: (osa on jo mennyt)

♥ 23.11. Turun vanhan suurtorin joulumarkkinat (järjestetään vielä tänä viikonloppuna ja kahtena seuraavana) 
♥ 30.11. Turun Tuomiokirkon kuusen valojen sytytys
♥ 8.12. Suomen suurimmat joulumarkkinat Turun messukeskuksessa.
♥ 19.12. Vesa-Matti Loirin joulukonsertti Turun Mikaelinkirkossa.
♥ 21.12. Yön kauneimmat joululaulut Turun Mikaelinkirkossa.

Eli kaikenlaista kivaa jouluhäppeninkiä on vielä tiedossa ennen virallista H-hetkeä. Eilen oli myös työssäoppimisjaksoni viimeinen päivä ja nyt voin taas alkaa täyspainoisesti joulua odottamaan ja laittamaan esille. (:

P.S. Voi kunpa etelä-Suomessakin näyttäisi pian tältä...



sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Joulupuu on rakennettu...

Jokin aika sitten linkkasin tällaiset ihanat pakettikortit:

pinterest

Nyt päätin kokeilla tehdä oman version:


Kuusi on töpötelty musteella ja ympärille kietaisin löytämääni villalankaa. Jalka on tehty samanlaisesta tikusta, mitä lääkärit käyttävät kurkun tutkimiseen. :D Tuo vihreä glitternaru on ihan ehdottomasti tämän joulun suosikkejani. Tungen sitä joka paikkaan. Taisi löytyä loppukesästä joltain kirpputorilta. Olisi pitänyt ottaa enemmän, sillä muistan niitä kyllä olleen siellä useampaa rullaa. 

En usko, että näistä tämän vuoden pakettikortteja tulee, mutta kyllä näitä voisi muutaman tehdä lisää ja kiinnittää johonkin...

Piparipurkille alunen

Eilen mieheltä saamani Pikku Myy -aiheinen piparipurkki on painavaa keramiikkaa. Se löysi paikkansa keittiön pöydältä ja koska pöytä on lasia, päätin virkata purkille alusen, jottei käy vanhanaikaisesti.



Virkkasin alusen Prinsessajuttu-blogin kattausliina-ohjeen mukaan ja lisäsin lopuksi vielä piparkakkureunan. Käytin vanhoja jämälankoja. 

lauantai 23. marraskuuta 2013

Sydämeeni joulun teen ♥

Arvatkaapa vaan tapahtuuko Turussa sittenkin joulunaikaan jotain? Kyllä! Minä olin jo moneen kertaan ehtinyt pettyä kun ei ketään kivaa artistia ole tulossa pitämään joulukonserttia Turkuun, mutta sitten tapahtui ihme. 


Vesku tulee ja pelastaa vetämällä Sydämeeni joulun teen -konsertin Logomossa. Ja heti me äidin kanssa totta kai liput ostettiin. Nyt pitäisi vielä malttaa odottaa joulukuun 19. päivään saakka. 

Menetkö sinä tänä vuonna katsomaan/kuuntelemaan jonkin sortin joulukonserttia?

Joulukaupungin avajaiset ja jouluista shoppailua

Tänään aloitimme jouluisen shoppailukierroksen ystäväni kanssa kello 12 Turun Vanhan suurtorin joulumarkkinoilta. Sää oli mitä parhain, sillä vaikka lunta ei olekaan niin pieni pakkanen sentään piristi joulushoppailijan mieltä. (: 



Kaikkea ihanaa oli taas tarjolla, todella luovia tuotteita. Minä päädyin kuitenkin ostamaan vain tervakynttilöitä. 


Löysimme myös suurtorin suunnalta ihanan pienen putiikin, Gullkronan. Siellä oli vaikka ja mitä ihanaa jouluista eivätkä hinnat olleet todellakaan niin korkeita, kuin voisi kuvitella pikkuputiikissa olevan.

Kuvaa liikkeen tarjonnasta.

 Mukaan lähti herkkä lumihiutalekynttilä ja jouluista itse tehtyä siideriä. 



Joulumarkkinoilta suuntasimme Tiimariin, josta hain 9,99€ tarjouksesta neljä huopatablettia ja pyykkipoikia yhteen jouluprojektiin (siitä myöhemmin lisää). 


Wiklundilla kävimme vain ihastelemassa kaikkea koreaa ja kiiltävää. Alkosta hain sen suklaa-appelsiinigölögin, jota jossain blogissa kehuttiin. 


Clas Ohlsonilta löysin vihdoinkin kivan valon meidän parvekkeelle. Meillä ei ole pistoketta parvekkeella mikä on vähän rajoittanut valojen hankkimista. Nyt löysin vihreää havuvaloköynnöstä, jossa on tarpeeksi pitkä ja ohut johto, jotta sen saattoi vetää parvekkeen oven saranapuolelta sisälle. 

Nyt on parvekkeellakin vähän valoa. 

Tigerista hain myös sellaisen joka blogissa nähdyn adventtikynttilän ja Anttilasta ostin äidille Vesa-Matti Loirin Tuomittuna kulkemaan -albumin. 


Mies oli käynyt myös vähän shoppailemassa ja löytänyt minulle ihanan piparipurkin joulupipareita varten. 


Sisäpohjassa Haisuli - kuinkas muutenkaan? :D

Oli kerrassaan kiva päivä, vaikka olenkin nyt ihan väsynyt. Kävimme myös todistamassa kuinka Turun kävelykadun valot syttyivät. Nyt näyttää kaupunki taas kivan valoisalta ja hitusen jouluisemmalta. Vielä kun lunta saataisiin... Jotenkin oli muuten aika laimeat jouluikkunat tänä vuonna... :( 

perjantai 22. marraskuuta 2013

Rommi-rusinaglögi

Alkossa oli eilen valinnanvaikeus kun oli vaikka mitä ihanan kuuloisia glögejä tarjolla. Joku blogi vinkkasi suklaa-appelsiiniglögiä. Sitä en tällä reissulla ostanut, mutta kenties huomenna kun pääsen paremmin joulushoppailemaan. Sen sijaan mukaan tarttui Herrljungan rommi-rusinaglögi, jota tänään maistelen kun vietän iltaa ihan yksikseni omasta seurasta nauttien. 


Kun pullon suusta suoraan haistoi, oli haju melko tavallisen viinimäinen. Kuumentamisen jälkeen tuoksu vasta vahvistui - kuten oli oletettavissakin. Ensimmäinen maistiainen ei vienyt minua taivaisiin eikä vielä toinenkaan. Maku on hieman tunkkainen ja aluksi on vaikea erottaa siitä rommi-rusinan aromia. Pienen totuttelun jälkeen ne maut kuitenkin löytyivät ja voin oikeastaan sanoa pitäväni tästä. Ei tämä blossaa (2012) voita, mutta ihan hyvä vaihtoehto. 

Keittiösiivouksen yhteydessä löysin kaapista viime joulunaikaan Ikeasta ostettuja
pipareita ja sellaisen nautin glögikupposen seurana. 

tiistai 19. marraskuuta 2013

Sinänsä en ole pahoillani, että Tiimari lopettaa toimintansa...

Kävin tänään pikapikaa Tiimarissa ennen kuin tapasin ystäväni kaupungissa. Yhä uudestaan voin sanoa pettyväni kun astun Tiimarin ovesta sisään. Vuosi vuoden jälkeen tarjonta on käynyt surkeammaksi - vai pitäisikö sanoa minun makuuni sopimattomaksi. Jotenkin en vain enää innostu Tiimarin tuotteista samalla tavalla kuin joskus vuosia sitten. Ja joulutuotteista ei ehkä kannata edes mainita.... Aina vain surkeammaksi menee. Siksipä mukaani ei lähtenytkään muuta kuin kolme pöytäkynttilää -50% alennuksesta ja vähän muuta pientä - tekstitarroja, pyykkipoikia ja liimarullia. Paras ostos oli varmaan nuo huopaoravat, jotka löytävät paikkansa osasta tämän vuoden joulukortteja. 


Tigerista lähdin alunperin hakemaan kosketusnäytön käyttöön suunniteltuja sormikkaita, mutta mukaan tarttui myös pakettiruusukkeita. 


Lauantaina on tiedossa joulushoppailua vähän pitemmän kaavan mukaan kun teemme ystäväni kanssa tällit joulukadun avajaisten ja joulutorin merkeissä. (: Tuskin maltan odottaa. 

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Suursiivousta huoneittain

Joulun juhlaa -blogista sain inspiraation tämän vuoden joulusiivoukseen. Kyllä, luitte oikein: JOULUSIIVOUS. Kuulostaa joistakin varmaan kamalalta, mutta kerran vuodessa minäkin rakastan siivoamista ja se on joulunaikaan. Silloin on ihan eri fiilis puunata paikkoja, heittää turhia juttuja menemään, kerätä juttuja kirppiskassiin ja alkaa pikkuhiljaa ottaa joulujuttuja esille. Olen kuitenkin tehnyt sen virheen, että yritän saada homman tehtyä yhtenä päivänä kauhealla kiireellä. 

Joulun juhlaa -blogin Nuppu kuitenkin inspiroi minua postauksellaan niin paljon, että aion tänä jouluna kokeilla hänen siivoustaktiikkaansa. Aion siivota huoneen kerrallaan. En ota siitä stressiä enkä tee aikatauluja. Tänään aloitin keittiöstä. Aamuyhdeksältä nousin ja sain kauhean vimman siivota keittiötä ja järjestää sitä uuteen uskoon. Nyt se näyttää paljon pirteämmältä ja totta kai myös siistimmältä. Sen kunniaksi otin ensimmäisen jouluisen jutun esille; Parhaimmat jouluherkut -kirjan. 

Tuo kirjateline on uusin rakkauteni: tilasin sen Sisustussydämestä.

Pikkuhiljaa se joulufiilis alkaa siis kohota ja nimenomaan luulen sen johtuvan tästä siivousinspiraatiosta. Alkavalla viikolla minulla on työssäoppimisen näyttöviikko ja sitten paineet hellittävät. Nyt jo pikkuhyppäys joulutunnelmiin ja viikonloppuna luultavasti vähän isompi samanlainen. 
Millä tavoin sinä suoritat joulusiivouksen?

Varaslähtö Itsenäisyyspäivän tunnelmiin

Otin pienen varaslähdön maamme itsenäistymisen kunniaksi kun Sotilaskoti järjesti Turun Sotaveteraanisoittajien 20-vuotiskonsertin. Olin ehdottomasti paikan nuorin, sillä muut taisivat olla minua ainakin 50 vuotta vanhempia. Mutta ei se mitään. Tunnelma oli mahtava ja laulut totta kai ihania - ovathan ne niitä rakkaita lauluja, joita sota-aikana kuunneltiin. Vaikken ole ollut vielä minkäänsortin tietoisuudessa Suomen sotien aikaan, haluan minäkin niistä osani ja ainoa keino on osallistua näihin mitä tunnelmallisimpiin muistokonsertteihin ja -tilaisuuksiin. 


Omia suosikkejani kappaleista ovat: (nimeä klikkaamalla pääset YouTubeen
kuuntelemaan kappaleen)

- Muistoja pohjolasta
- Kirje sieltä jostain
- Yö kerran unhoa annoit


Todella mukava ja lämminhenkinen sekä hauska(kin) konsertti. Ei tee kyllä yhtään pahaa viettää joskus aikaa itseään huomattavasti vanhempien ihmisten seurassa. Sitä ajattelee asioista jotenkin eri tavalla aina sen jälkeen ja osaa nähdä kiireisessä arjessa myös pienen tauon paikan. 

Ja oli kyllä ihan mielettömän halpa konsertti kun ottaa huomioon, että se kesti hieman yli kaksi tuntia, musiikki ja esiintyjät olivat loistavia ja väliajalla sai vielä kahvia ja perinteisen munkkirinkelin. Harvoin pääsee nauttimaan näin hienosta kokemuksesta näin halpaan hintaan. Kiitos! (:

lauantai 16. marraskuuta 2013

Kuinka sisustaisin tänä vuonna?

Joulu on siitä(kin) ihanaa aikaa, että silloin saa pistää sisustuksen ihan uusiksi ja kaivaa kaikki ihanat koristeet sun muut kaapeista. Itse tykkään lämpimästä joulukodista, vaikka muina aikoina vuodesta kotini sisustus onkin melko kalsea ja jopa väritön. Punaista siis luvassa tänäkin vuonna - johan sen blogini nimestäkin olisi saattanut arvata. :D

Olen selaillut viimepäivinä paljon ihania joulukuvastoja, joita postilaatikosta on tiuhaan tahtiin tipahdellut. Kaikilla firmoilla on kivat juttunsa, mutta erityisesti rakastuin Hobbyhallin kauniisiin samettiverhoihin. (Kuva on skannattu Hobbyhallin lehdestä)

Makuuhuoneeseen ostan valkoiset verhot ja tyynynpäälliset. 
Nyt onkin enää ongelmana, että ostanko valkoisten lisäksi myös punaiset. Makuuhuoneen joulusisustus on ajatusten puolesta täysin valmis (paitsi joululakanoita etsin yhä), mutta olohuoneen murheen aiheena ovat verhot. Viime jouluna ikkunassa roikkuivat mustat verhot viininpunaisella kukkakuvioilla, mutta en tiedä ovatko ne tämän vuoden juttu. Nuo punaiset samettiverhot näyttävät kovin kauniilta ja kiiltäviltä ja nyt todella houkuttaisi ostaa myös ne. 

Keittiössä meillä on lasipöytä, joka on sinänsä kiva, mutta toisinaan sitä todella kyllästyy pyyhkimään kaikki jälkiä sun muita tahmoja lasipinnasta ja siksipä ajattelin ratkaista asian tänä jouluna pöytäliinan avulla. Cellbesiltä löysin kivan vettä hylkivän pöytäliinan, joka toki sopii myös värinsä puolesta sisustukseen. ;)

Kuvakaappaus Cellbesin sivuilta.

Entäs sitten eteinen? No, siellä ongelmana ovat matot. Tällä hetkellä lattialla ovat kaksi tummansinistä kumipohjaista mattoa, jotka ovat todella loistavia tehtävässään, mutta eivät järin jouluisia. Sininen ei muutenkaan ole minun värini saatikka sitten jouluna. Jotexilta löysin kauniin väristä kuramattoa ja nyt mietin, että pitäisikö sijoittaa. Ja kyllä, 70€ (tarvitsen kaksi mattoa, siksi moinen summa) sijoittaminen opiskelijabudjetista on paljon. 
Toisaalta myös Hobbyhallissa on kaunis punainen matto ihan hyvään hintaan tarjolla.

Kuvakaappaus Hobbyhallin sivuilta.

Joko teitä pohdituttaa jouluinen sisustus? (:

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Salainen Jouluystävä 2013: Toinen paketti

Tänään odotti eteisessä pakastimen päällä paketti, jonka heti tunnistin salaisen jouluystäväni lähettämäksi. 

Pingviinit peittelevät osoitetietoja. (;

Paketista paljastui toinen paketti ^^
Kiitos SJY! Aivan varmasti tästä paketista on yhtä paljon iloa kuin edellisestäkin! (:

Ja paketissa puolestaan oli seuraavaa:

Suuri kaunis joulusukka, jonka sisältä löytyi jouluntoivotustaulu, pieni "lehmänkellon" tyyppinen
taloihanuus ja mansikkasuklaata. (: 

Kello pääsikin heti roikkumaan eteiseen. Joulusukan ja -taulun ja laitan esille hieman myöhemmin, lähempänä joulua. Ja suklaa on tietysti jo hävinnyt parempiin suihin :D 

Kiitos jälleen kerran ihanalle salaiselle jouluystävälleni! (: Teit minut todella iloiseksi paketillasi, sillä tänään oli totta puhuen vähän känkkäränkkäpäivä. Se tunne kuitenkin katosi heti kun näin pakettisi. 
Nyt kun alan saada näyttösuunnitelmapaineita alta pois, voin alkaa harkita jouluaskarteluja, joihin viimepaketissa lähetit vaikka mitä kivaa. (: 

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Missä joulu vietetään?

Viimevuosina meille ei ole enää ollut niin selvää, että missä joulua vietetään. Muutamia vuosia takaperin oli itsestään selvää, että jouluna mennään Säkylään kummitädin luo, mutta enää ei. Tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että isovanhempani - tarkemmin sanottuna pappani - alkaa olla sen verran vanha, että monenlaiset vaivat ovat tulleet osaksi jokapäiväistä elämää. Jos hän on kunnossa, hän lähtee mielellään Säkylään joulua viettämään, mutta jos kunto on toinen, muuttuvat joulunviettosuunnitelmat. 

Viimejoulu ei ollut oikeastaan joulu. Pappa vietti sen sairaalassa emmekä me muut oikein tienneet missä olisimme ja miten päin. Joulu ei tuntunut joululta kun yksi tärkeistä ihmisistä makasi kipeänä sairaalassa. Edellisjoulu (2011) sen sijaan vietettiin kivasti yhdessä mutta sitten taas sitä edeltävänä jouluna (2010) mamma ja pappa viettivät joulun erillään meistä pappan juuri saatua sydämentahdistimen ja happimaskin. 

Nykyjoulut eivät siis enää ole kovin varmoja ja siksi en uskalla spekuloida. En ole kaupunkijoulujen suuri ystävä, mutta jos se, että saamme kaikki olla yhdessä, vaatii joulun viettoa kaupungissa, en pane pahakseni. Eniten kuitenkin toivon, että tänä talvena pappa pysyy terveenä ja saamme viime joulua iloisemman joulun - tapahtuipa se sitten missä tahansa. 

Tässä vielä muutama kuva menneistä jouluista:




lauantai 9. marraskuuta 2013

Sesonkijuomakokeilu

Kaupan hyllystä löysin päivämääräalennuksesta talvisen sesonkituotteen, Talvipäivä-nimisen omena-aroniajuoman, joka kehoitettiin lämmittämään ennen juomista. 


Juoma tuoksuu hennosti kanelilta kun purkista suoraan haistelin. Maku oli ihan ok, mutta jotenkin jäin kaipaamaan jotain vahvempaa. Maku jäi vähän mehumaisen pliisuksi. Toisaalta tämä ei ole varsinaisesti glögiä, joten ehkä maku onkin ihan perusteltu. 

En tiedä ostanko tätä enää uudestaan, mutta ihan kiva kokeilu se oli. Purkki ainakin on kaunis ja houkutteleva. (:

Yön kauneimmat joululaulut

Kirkossa käyminen ei kuulu jouluperinteisiini, mutta kotikirkossani joka joulu järjestettävä Yön kauneimmat joululaulut -tapahtuma kuuluu. Se on aivan ihana tapa virittäytyä jouluun ja tänä vuonna se osuu vielä niinkin lähelle aattoa, kuin 21. päivään. Tuskin maltan odottaa. Jos joulumieli on muuten jäänyt vähälle, saa se todellisen sykäyksen juurikin tämän tapahtuman ansiosta. Kirkko on täynnä ihmisiä, tunnelma on harras ja lämmin. Saa laulaa ja kuunnella, liikuttua ja nauraa. Tämä tapahtuma ei juurikaan ole sitä uskonnollisinta sorttia, mitä kirkko järjestää, vaan tapahtuma, joka kutsu ihmiset rauhoittumaan ja miettimään joulun todellista tarkoitusta. Toisille se saattaa liittyä uskontoon, toisille taas yhdessä oloon ja juurikin joulurauhaan. 


Ihaninta tässä tapahtumassa on juurikin se, että se taphtuu illalla kello 22 ja päättyy lähempänä puoltayötä. Se on ehkä parhainta aikaa tunnelmoida joulua minun mielestäni. 

Toivottavasti sinunkin kotipaikallasi järjestetään jotain tämän tapaista! (: 

tiistai 5. marraskuuta 2013

Haastetta pukkaa

Elämää maalla -blogista sekä Joulun helmiä -blogista sain haasteen (KIITOS!) joka kuuluu seuraavanlaisesti:

Haasteen tarkoituksena on etsiä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa ja kasvattaa niiden lukijakuntaa. 

SÄÄNNÖT: 
1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään. 
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastaja on valinnut. 
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuilleen. 
4. Haastetun tulee valita 11 blogaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. 
5. Kerro kuka sinut haastoi ja kenet sinä haastat. 
6. Eikä sitten haasteta samaa blogia takaisinpäin. (:

Vastaan haasteisiin yhteisesti eli kerron vain 11 asiaa itsestäni ja vastaan molempien blogien kysymyksiin. En haasta ketään, sillä tämä lienee kiertäneen jo lähes kaikissa blogeissa. Kirjoitin kuitenkin 11 kysymystä jos joku niihin haluaa vastailla. Ota siis haaste mukaasi jos siltä tuntuu ja jätä joku merkki blogiini, että tiedän ketä seurailla.

11 asiaa minusta

1. Minulla on nenässä ja poskionteloissa jonkin sortin rakennevaurio, joka aiheuttaa epätyypillistä aivastelua päivittäin.
2. En ole nähnyt isääni yli vuoteen.
3. Juon liikaa Pepsi Maxia.
4. Pyöräilen ilman kypärää
5. En ole käynyt ajokoulua vielä 21 ikävuoteen mennessä, mutta joulun jälkeen aion sen suorittaa.
6. Paastoan joka viikko kahtena päivänä.
7. Pidän hoidollisesta työstä.
8. En uskalla liikkua yksin pimeässä kävellen
9. Menetin lukiossa kirjojenlukuinnon, mutta nyt tahdon sen takaisin.
10. Hamstraan ympärilleni paljon tavaraa, mutta samaan aikaan ahdistun tavaran määrästä ja siitä, että aina on ahdasta. Silti minun on vaikea luopua mistään.
11. Ostan joskus liian pienet kengät ihan siitä vain siitä syystä, että ne ovat hienot.

Elämää maalla -blogin kysymykset:

1. Mitä kuuluu jouluaattosi perinteisiin? Ja mistä niistä et luopuisi mistään hinnasta?
- Perinteeksi on muodostunut se, että vietämme joulua aina kummitätini luona. Saavumme sinne joukolla aattoaamuna joulurauhan julistukseen mennessä, katsomme sen ja sitten alkaa ruokien valmistus. En tiedä onko meillä varsinaisesti muita perinteitä. Joulupöydässä on toki aina perinteisiä jouluruokia. Viimevuosina olemme vielä myöhään yöstä lähteneet hautausmaalla käymään eli sen voi kai laskea perinteeksi. On vaikea sanoa mistä en mistään hinnasta luopuisi. Viettopaikasta en haluaisi luopua enkä tietyistä ruokalajeista. Enkä tietenkään porukasta, jonka kanssa joulua on aina vietetty. Totuus on kuitenkin se, että jonain päivänä joku tippuu pois.

2. Kinkku vai kalkkuna?
- Meillä on joskus ollut pöydässä molempia, mutta kyllä niistä kinkku vie voiton.

3. Milloin on mielestäsi hyvä aika aloittaa joululaulujen kuuntelu?
- En tiedä voiko sitä määritellä. On varmaan hyvä kuunnella niitä silloin kun siltä tuntuu. Kauppojen jo lokakuussa aloittama joululaulujen renkutus sen sijaan on teennäistä ja ärsyttävää.

4. Mistä väreistä joulusi syntyy?
- Pääasiassa punaisesta, johon sekoittuu valkoista, ehkä hieman hopeaa ja harmaata sekä ripaus vihreää.

5. Kuuluuko luumu/rusinakeitto riisipuuron rinnalle? Vai kaneli?
- Molemmat - tosin erikseen.

6. Milloin aloitat joulun suunnittelun ja valmistelun?
- En tarkkaa aikaa osaa sanoa, mutta jo kesällä joulu hiipii mieleen. Yleensä viimeistään juhannuksen jälkeen alan tehdä ajatustyötä joulun suhteen. Varsinaiset valmistelut aloitan syys-lokakuussa.

7. Miten vietätä joulua mieluiten?
- Kuten ykköskysymykseen vastaten: rakkaiden ihmisten seurassa tutussa ympäristössä hyvää ruokaa nauttien ja joulurauhasta rentoutuen. Tärkeintä on yhdessäolo ja hyvä mieli.

8. Lähetätkö joulukortteja? Jos lähetät niin teetkö ne itse vai ostatko valmiina?
- Lähetän joka joulu sukulaisille ja ystäville kortit, jotka olen itse valmistanut. En ole koskaan lähettänyt valmiskortteja.

9. Perinteiset jouluvalot vai värikkäät/väriä vaihtavat jouluvalot?
- Ihan tavalliset, en voi sietää amerikkalaistyylisiä räiskyvän värisiä valoja - varsinkaan jos ne vielä välkkyvät ja vaihtavat väriä. Punaiset valot siedän ja pienessä määrin siniset.

10. Käytkö joulukonserteissa?
- Jos sellaisen järjestää joku hyvä artisti. Eräänä vuonna kävin katsomassa Tarja Turusen joulukonsertin Turun Tuomiokirkossa. Vesku Loirin joulukonsertti olisi kiva todistaa, mutta ainakaan tänä vuonna hän ei ole tulossa kotikaupunkiini. Myös Tapani Kansaa olisi kiva mennä katsomaan. Käyn joka joulu laulamassa ja kuuntelemassa yön kauneimpia joululauluja, vaikkei se nyt varsinainen konsertti olekaan.

11. Hankitko/teetkö joululahjat hyvissä ajoin vai jääkö niiden hankkiminen/tekeminen yleensä viimetippaan?
- Viimetippaan niiden tekeminen ja hankkiminen yleensä jää. Jotain saatan tehdä tai löytää jo hyvissä ajoin, mutta pääosin panikoin niiden suhteen vielä viimeisinä iltoina ennen aattoa.

Joulun helmiä -blogin kysymykset:

1. Rakkain muistosi lapsuuden jouluista?
- Niitä on monia. Päällimmäisenä on ehkä kuitenkin joulu, jonka vietimme mökillä. Oli hyvin  kaunis ja luminen talvi. Mökki oli koristeltu nätiksi ja meitä oli koko porukka paikalla: minä, äiti, isä, mamma, pappa, kummitäti ja molemmat serkut sekä lemmikit. Minä olin pienin ja muistan kuinka malttamattomana odotin joulupukkia. Kävin vähän väliä tarkistamassa josko pukki jo olisi ilmestynyt porstuaan. Muistan, kuinka äiti joutui houkuttelemaan minut pois, jotta söisin. Jossain välissä kun en ollut huomannut, oli porstuaan ilmestynyt valtavia lahjasäkkejä. Pukki ei ollut kerennyt jäämään, mutta se ei minua haitannut. Lahjat olivat tärkeitä. Sain jakaa ne serkkuni lukuavustuksella kaikille ja sitten alkoi se jännittävin osuus: lahjojen avaaminen. Sain valtavasti lahjoja, joista päällimmäisenä mieleen jäi nalle, jonka tarkoitus oli alkaa kuorsata kun jalan napista painoi. Se oli kuitenkin rikki, mikä totta kai harmitti. Onneksi sähkömiesserkkuni oli kätevä käsistään ja sai sen korjattua. Varmaan siitä päivästä lähtien serkkuni on ollut suuri sankarini ja on sitä yhä edelleen. Tämä joulu oli siitä ihmeellinen ja ikimuistoinen, että se vietettiin mökillä. Sen vuoden jälkeen emme ole joulua mökillä viettäneet. Mutta ehkä vielä jonain päivänä.. (:

2. Luetko joululehtiä? Mitä?
- Luen niitä mitä satun käsiini saamaan. (: En mitään tiettyä erityisesti.

3. Onko perheessäsi muita jouluihmisiä?
- Ei ehkä näin "sekopäisellä" tavalla kuin minä. Äitini tykkää joulusta, samoin kummitätini. Kyllä he tykkäävätä jouluruokia valmistaa ja laittaa kodit joulukuntoon eli luultavasti hekin ovat jouluihmisiä - joskin hieman hillitymmin kuin minä. :D

4. Millainen on joulupäiväsi ohjelma?
- Heräilemme rauhassa, yleensä kummitäti on keittänyt riisipuuroa. Jos emme aattoiltana ole kerenneet haudoille, menemme sinne aamupäivästä. Päivällä syömme jouluaterian ja illalla saunomme. Ei meillä erityistä joulupäivän ohjelmaa ole, päivä menee omalla painollaan ähkyä sulatellen ja uudestaan täyttäen :D

5. Paras saamasi joululahja?
- En tiedä, sillä kaikilla lahjoilla on aina jokin ajatus. Ehkä voisin ajatella, että viimejouluna paras joululahja oli se, että pappa parani ja sai elämänintonsa takaisin. Elämän lahja on aina paras lahja. Tänä vuonna voisin ajatella, että paras joululahja on saada tulla kummitädiksi pienelle ihmeelle.

6. Makeat vai suolaiset jouluherkut?
- En tiedä mitä suolaisilla jouluherkuilla tarkoitetaan, mutta suolaisen jouluaterian päälle jokin makea jälkiruoka tai suklaakonvehti on ihan parasta!

7. Onko joulupöydässänne joka vuosi samat ruoat vai uudistuuko ruokalista?
- Kyllä meillä aika samat ruoat pöydässä on vuodesta toiseen. Joskus otamme jonkin uuden jutun kokeiluun tai jätämme jonkin pois, mutta pääpiirteittän ruoat ovat samoja.

8. Joulu kaupungissa vai maalla?
- Mieluiten maalla, jossa olemme joulua ja useiden vuosien ajan viettäneet. Kaupungissakin olemme joulua viettäneet, mutta jotenkin siitä puuttuu jotain. Harmillista on yleensä se, että jos ollaan kaupungissa, emme yövy samassa osoitteessa ja se tavallaan katkaisee joulun vieton.

9. Milloin otat joulukoristeet esiin?
- Marraskuun lopulla tai joulukuun alussa. Jotain valoja ja muuta pientä voin ottaa jo aiemmin.

10. Oletko viettänyt joulua ulkomailla? Missä?
- En ole.

Omat kysymykset:

1. Pidätkö jonkinlaista joulukirjaa tai joulumuistiota?
2. Ostatko ns. pikkujoulukinkun vai maltatko odottaa varsinaista joulukinkkua?
3. Otatko valokuvia jouluna?
4. Millaisia joululauluja kuuntelet?
5. Kuinka kuvailisit suomalaista joulua ulkomaalaiselle?
6. Onko joulusi koskaan mennyt pilalle? Miten?
7. Teetkö ennen joulua suursiivouksen?
8. Mikä on mielestäsi tärkeintä joulussa?
9. Kuuluuko alkoholi jouluusi?
10. Milloin joulu on mielestäni virallisesti loppu? Vai onko koskaan? :D
11. Minkä värinen on sinun joulusi?

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Ikeasta

Ikeassa on ollut joulu jo monen viikon ajan, mutta vielä en ole itse kerennyt sitä todistamaan. Syynä on ollut vain ja ainoastaan opiskelijan surkea rahatilanne. No, ehkäpä nyt marraskuussa finanssitilanne kohenisi hieman ja pääsisin Ikean ihanuuksien äärelle. Erityisemmin en innostunut lahjapapereista yms. tänä vuonna, mutta muutamia juttuja sieltä löysin ajatellen tulevaa joulua. Tässä pieni kooste niistä. 

Näissä lahjakasseissa on kaunis kuosi ja ne sointuvan alla
oleviin käärepapereihin. 
Tänä vuonna myös hopea hivelee jouluista silmääni. (;
Kiiltäväpintaiset paperit herättivät mielenkiintoni, vaikka muista
papereista ja kuoseistaen niin tykkääkään. 
Myös nämä kivat lahjarasiat sopivat haaveilemaani paketointiin.
Tällaisesta tarjoiluastiasta olisi ihana tarjota
suklaat vaikka pikkujouluvieraille. 
Tämän suklaa- ja marsipaanimuottisetin tahtoisin ihan
vain hifistelyn vuoksi. :D 
Omien konvehtien tekeminen voisi olla kivaa
jouluista iltapuuhaa. Näiden muottien avulla
saisi kivoja joulumuistamisia aikaan. 
Tällä hetkellä meillä on kylpyhuoneessa
turkoosi matto, mutta jouluksi sinne
pitää ehdottomasti saada punainen. Tai sitten
valkoinen kun meillä on kuitenkin
lähes sähkönsininen lattia :D
Kauniille ruukuille on aina käyttöä, varsinkin
kun myyntiin tulevat pian kaikki ihanat joulukukat. 
Meillä kärpässienet kuuluvat syksyn lisäksi myös jouluun. 

Tällaisia lähden siis katselemaan Ikeasta kun sinne saakka pääsen. Kenties jo alkavalla viikolla? (:

Mitä jouluista te olette Ikeasta löytäneet?