perjantai 13. syyskuuta 2013

70 lukijaa!

Aiemmin lupasin, että jos lukijamäärä yltää 70:een, pidän arvonnan. Nyt lukijamäärä on kohonnut tuohon maagiseen lukuun. Ajattelin, että varsinainen pääarvonta olisi kivempi pitää hieman lähempänä joulua ja siksi ajattelinkin järjestää sen marraskuun lopulla. Siihen mennessä ehdin keksiä jonkin kivan arvottavan ja ihmiset alkavat muutenkin olla enemmän joulumielellä. Marraskuussa (noin puolivälin tienoilla) on siis luvassa jouluarvonta. 

Olisi kuitenkin kiva pitää jokin niin sanottu pienimuotoisempi arvonta jo tässä syksyn aikana. Mietin, mitä voisin arpoa ja ilmoita siitä sitten blogissani. Toivottavasti kiinnostuneita löytyy! (: 


torstai 12. syyskuuta 2013

Tonttuilu alkakoon!

Eilen sain tiedot Salaisesta Jouluystävästäni, mikä tarkoittaa siis sitä, että tämän vuoden tonttuilut ovat saaneet alkunsa. Nyt alkaa pähkäily ja pohdinta, paketointi ja jännitys. 

tiistai 10. syyskuuta 2013

Uutta haastetta

Vilukissan Joulu -blogin Elina nakkasi minulle haasteen, jonka jo kertaalleen olen täyttänyt, mutta eri kysymyksin sekä vastauksin tietenkin. Kiitos paljon! (: Tämä on siitä kiva haaste, että voi vastata useammankin kerran kun aina tulee eri kysymyksiä.

HAASTEEN SÄÄNNÖT:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait.
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin.
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle. 
4. Valitse viisi blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa. 

ELINAN KYSYMYKSET:

1. Oletko jo tehnyt jouluvalmisteluja tällä vuodelle? Mitä?
- En ole vielä pahemmin tehnyt, lähinnä vain mielessäni haaveillut ja suunnitellut.

2. Paras joulujuoma?
- Kyllä se taitaa olla ihan perusglögi, joskin myös terästetympi versio (esim. Tähtiglögi) on varsin hyvää.

3. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
- Mielelläni ottaisin oikean kuusen, mutta sisälle ei sitä voi ottaa kissan ja lievän allergian takia. Parvekkeella meillä on jouluisin oikea kuusi. Tekokuusta olen harkinnut, mutta se ei mahdu joten sisälle ei taida tulla pikkukuusia lukuun ottamatta kuusta ollenkaan.

4. Käykö teillä joulupukki?
- Ei käy kun ei perheessä ole ainuttakaan lasta.

5. Paras joulumuistosi lapsuudesta?
- Olimme joulun mökillä, missä emme ole enää varmaan 15 vuoteen joulua viettäneet. Lunta oli paljon, koristelu oli tunnelmallinen. Minä olin noin 3-4-vuotias ja totta kai vain lahjoista kiinnostunut. Ruokakaan ei maittanut kun piti koko ajan käydä katsomassa ikkunasta porstuaan oliko pukki jo tuonut lahjoja. Minulle on vieläkin mysteeri, kuinka ne lahjat lopulta sinne ilmestyivät. Sain tuona jouluna paljon sellaisia leluja, jotka olivat pitkään suosikkejani ja osa niistä minulla on edelleen tallella. Sain muun muassa kuorsaavan nallen, joka oli kuitenkin epäkunnossa. Onneksi sen pelasti tekniikkanero serkkuni, joka korjasi nallen hetkessä saaden pikkuihmisen taas onnelliseksi. Siitä lähtien serkkuni on varmaankin ollut suurin sankarini, sillä hän on sitä edelleen.

6. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?
- Ei meillä ole koskaan erityisen koreaksi jouluna pukeuduttu mutta ei me nyt ihan pelkissä yökkäreissäkään kuljeta. Sopivan juhlavat, mutta mukavat vaatteet.

7. Ostatko vai teetkö lahjat mielummin itse?
- Itse pyrin tekemään suurimmaksi osin. Joskus löytyy jotain kivaa ihan ostettunakin, mutta itse tehty on kuitenkin aina pääosassa.

8. Leivotko paljon jouluksi? Mitä?
- En nyt tiedä kuinka paljon, mutta ainakin peruspipareita tulee leivottua, samoin hannatätejä. Kyllä yleensä teen myös jonkun juustokakun ja korvapuusteja.

9. Paras joulun telkkariohjelma?
- Jos Toljanterin joulukalenteria tulee niin se on ehdottomasti paras. Aattona paras on Joulupukki ja noitarumpu.

10. Kaunein joulukoristeesi?
- Vaikea kysymys, heti ei mieleen pomppaa mitään. Tykkään mammani tekemästä paperinaruenkelistä eli ehkä se on sitten se (:

11. Mikä synnyttää joulun tunnelman?
- Onnellinen yhdessäolo ilman huolia ja murheita.

En laita tätä nyt keillekään tietyille eteenpäin, koska olen sen jo kerran tehnyt. Sen sijaan jokainen joka haluaa, voi vastata keksimiini kysymyksiin. Ilmoitathan kommentilla jos otat haasteen niin tiedän lukea vastauksianne (:

KYSYMYKSET: 

1. Mikä jouluperinne on suosikkisi?
2. Kenen/keiden kanssa vietät tämän joulun?
3. Milloin kauppojen pitäisi mielestäsi avata joulukausi?
4. Miten pukki pääsee jakamaan lahjoja, jos jouluna ei ole lunta?
5. Pitääkö riisipuurossa olla manteli?
6. Jouluinen (tai omaan jouluusi vahvasti kuuluva) tuote, jonka lopettaminen saisi sinut harmistumaan?
7. Pidätkö amerikkalaisista joululauluista?
8. Onko sinulla ns. joulupäiväkirja tai -muistio? Millainen?
9. Mistä jouluruoasta joulupöydässäsi voisit luopua?
10. Otatko mielummin suklaakonvehdin vai vihreän kuulan jos tarjotaan?
11. Millaisiksi sinä kuvittelet joulutontut vai oletko kenties nähnyt sellaisen? Millainen se oli?

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ihana ilta ♥


Kuka tunnistaa, mistä sarjasta tämä poppoo on? 

No Sydämen asialla tietenkin! Ihan paras sarja ja eilisen illan pyhitinkin töiden jälkeen yksin omaa sille. Olin aivan ypöyksin kotona, mikä tarkoittaa, että voin katsoa tallennuksesta vaikka kaikki viikon aikana tulleet jaksot putkeen jos haluan. Mies ei tästä sarjasta niin innostu, mutta nytpä hän ei ollut valittamassa. 

Tunnelmaa lisätäkseni sytyttelin totta kai kynttilöitä.



Syysillat, Sydämen asialla ja kynttilät ovat murtamaton kolmikko. Ilta oli ihana ja rauhallinen. Mikään tai kukaan ei päässyt häiritsemään - ei edes kissa, sillä se on mökkeilemässä äitini kanssa. 

Miten sinä rentoudut kun olet yksin?

lauantai 7. syyskuuta 2013

Uusi joulurauhan julistaja!

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell on nimennyt uudeksi joulurauhan julistajaksi kaupungin konsernihallinnon kansainvälisistä ja protokollaan liittyvistä asioista huolehtivan Mika Akkasen. 

Tänään huomasin moisen ilmoituksen Turun kaupungin sivuilla ja pakkohan siitä on täälläkin tiedottaa kun koskettaa kuitenkin koko maata. Ihan mielenkiintoista nähdä, millainen lukija hän on. Viimeisin julistaja oli minusta aika symppis, toivottavasti Akkanenkin on. 


Kuvan ja jutun kokonaisuudessaan löydät TÄÄLTÄ.

maanantai 2. syyskuuta 2013

Syksyn ensimmäinen riisipuuro ♥


Mitähän tässä kattilassa porisee? No riisipuuroa tietenkin! Ihan hirveästi alkoi tehdä mieli riisipuuroa - lieneekö vuodenajan vaihdoksella jotain osaa tai arpaa? Mieskin oli iloinen puurosta vaikkei mikään varsinainen puuron puputtaja olekaan - toisin kuin minä :D 


Vielä en sentään rusina-luumukiisseliä tehnyt vaan nautin puuroni perinteisesti kanelilla. Ihan mahtavuutta tämä syksyn eka puurohetki. 

Mietin, että pitiäisiköhän pakkasesta syödä viimejouluinen porkkanalaatikko pois ennen kuin loppuvuodesta alkaa tehdä uusia? Ehkä olisi syytä...

Tässä vielä ohje tekemääni riisipuuroon:

50g voita
3dl vettä
3dl puuroriisiä
1,5l täysmaitoa
suolaa

Laita voi sulamaan kattilaan. Kun se on sulanut, lisää vesi ja riisit. Annan veden ja voin imeytyä riiseihin ja lisää vasta sitten maito. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Lisää lopuksi suola.

Millaisia joulukortteja tänä vuonna?

Minulla on ollut jo vuosia tapana tehdä joulukortit itse. Toisinaan minulla on mahtava idea niiden suhteen ja toisinaan taas ei ideaa ollenkaan. Tällä hetkellä minulla ei ole vain yhtä kivaa ideaa mielessäni vaan aika monta. Onneksi vielä ei tarvitse päättää. Toisaalta voisin tehdä muutaman kaikista ideoista. 

Viime vuonna tein tällaisia kortteja:


Tänä vuonna joulukortteihin orientoivana inspiraationa toimii ainakin seuraavalaiset kuvat: (kuvaa klikkaamalla pääset sivulle, josta kuvan lainasin)




Toisin sanottuna huovan käyttä korteissa kiinnostaisi, mutta sitten toisaalta taas vintagemaiset kortitkin houkuttelisivat. Saa nähdä mitä tästä pähkäilystä tulee. Luultavasti olen korttieni kanssa tänäkin vuonna juoksemassa postiautoa kiinni viimeisenä korttien lähetyspäivänä. :D

Joko sinä olet päättänyt, millaisia kortteja tänä vuonna lähetät? 

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kultainen syksy

                           

Tänään on syksyn ensimmäinen päivä ja sitä juhlistimme miehen kanssa pitkällä kirpputorikierroksella. Jotenkin nyt tuntuu, että virallisesti alkaa talven ja joulun valmistelu. Pohditaan talvirenkaita, televisiomainokset enteilevät tulevaa talvea, sesonkituotteet vaihtuvat loppuvuoteen suunnaten, ajatukset eksyilevät aina vain useammin jouluun ja niin edelleen. 

Blogillani on jo googlen kautta 64 lukijaa, blogilistassa 12 ja bloglovinissa 3. Kun googlen kautta lukevien määrä saavuttaa 70, lupaan järjestää arvonnan, jossa totta kai on palkintona jotain kivaa jouluista. Katsotaan nyt kuitenkin ensin, että päästäänkö tavoitteeseen tänä vuonna. Jos, niin arvonnasta tulee totta kai ihan oma erillinen postauksena palkintoesittelyineen jne. 

Tänä iltana aion sytyttää kynttilöitä ja nauttia vuoden 2013 syksyn ihkaensimmäisestä päivästä.