tiistai 30. lokakuuta 2012

2. paketti Salaiselta Jouluystävältä! ♥

Tänään postilaatikosta tipahti 2. paketti Salaiselta Jouluystävältäni enkä edes aamupalaa malttanut syödä loppuun kun paketti oli pakko päästä avaamaan. Ja voi, mitä ihanaa sieltä paljastuikaan?!?! 


Tällaisessa kauniin hopeisessa lahjapaketissa ihanuudet saapuivat. Mukana oli myös tällainen saatekortti:

"Joulu on aina samanlainen.
Joka vuosi satumainen."
 Paketista löytyi tosiaan vaikka mitä ihanaa! Ensinnäkin sain tämän vuoden ensimmäisen joulukalenterin, joka näyttää todella kauniilta. 


Lisäksi paketista löytyi tällaisia ihanuuksia:


Erityisiä suosikkejani ovat nämä suloiset kärpässienet. Onko Ystäväni mahtanut käydä blogissani kurkkimassa, kun tiesi rakkauteni kärpässieniin? 


Lisäksi tuo uusi tumma Geisha on houkutellut minua ja nyt sain sitä kivan levyllisen. Kauniita "pakettitarroja" tulee varmaan hyödynnettyä - samoin noita ihania puusydämiä. 

Salaiselta Jouluystävältäni sain myös joulusukan! Minulla ei olekaan ollut joulusukkaa sitten lapsuuden...


 ♥ Iso kiitos Salaiselle Jouluystävälle! Toit taas paketillasi paljon iloa! ♥ 

maanantai 29. lokakuuta 2012

Vapaapäivän askarteluja

Tänään ei ollut koulua vaan vietin ihanaa vapaapäivää. Aamulla kävin lääkärissä ja sillä aikaa mies oli tullut yötöistä. Otettiin pikkuiset päikkärit, jonka jälkeen aloitin askarteluja. Tänä vuonna sain aikaiseksi sytykeruusujen tekemisen. Tiedossa on jo paljon sukulaisia ja tuttavia, jotka voisivat moisista iloita. (:

Vielä en ole kerennyt ruusuja steariiniin kastamaan, mutta kenties saan sen huomenna aikaiseksi. Tai sitten odotan, että saan kaikki ruusut väsättyä ja sulatan kynttilänpätkät vasta sitten. 




Ohjeen sytykeruusujen tekoon löydät esimerkiksi TÄÄLTÄ

Lisäksi sain puolivalmiiksi ensimmäisen käpykranssini. Vielä siitä puuttuu muu jouluinen koristelu ja viherävä pohjakin vilkkuu, mutta käpypohja on ainakin valmiina. Kuumaliimaa kului enemmän kuin on sallittu. 12 liimapuikosta käytin kahdeksan - hui! 


Ostin tänään Anttilan lehtohyllyn tyhjäksi enkä siltikään saanut kaikkia haluamiani joululehtiä. Onneksi sentään jokunen lehti lähti mukaan ja nyt odotankin sitä hetkeä kun pääsen niitä lukemaan. Huomenna meillä koulutuspäivä, jonka aihe ei välttämättä kiinnosta erityisemmin. Pitäisikö ottaa joululehdet mukaan ja käyttää asika "hyödyksi"? Heh...

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Suursiivous

Päätin tehdä kotimme suursiivouksen jo nyt ettei tarvitse enää ennen joulua tehdä. Siivouksen alle joutuivat keittiö ja vaatehuone - muut huoneet olivatkin ihan hyvässä järjestyksessä. Kolmipäiväinen urakka saatiin tänään päätökseen. Oikeastaan sain sysäyksen tälle siivoamiselle kun sain äidiltä valtavat kassilliset askarteluun ja ompeluun liittyvää tarviketta ja niille piti tietenkin löytää paikat. Lisäksi olen hankkinut kirpputoreilta ja Jotexilta viimeaikoina niin valtavasti joulutavaraa, että niillekin piti saada oma säilytyspaikka. Parhaaksi osoittautui makuuhuoneen vaatekaappien yläkaappi. Siellä oli alunperin meidän lakanat, pyyhkeet ja verhot, mutta ne saivat nyt uuden paikan vaatehuoneesta. Tältä joulukaappi nyt näyttää.

Mahtaako tänne enempää mahtua joulutavaraa?

Lisää joulutavaraa on tulossa äidiltä joku päivä kun hän kerkeää ottamaan ne esille. Hassua miten voi olla niin innoissaan joulutavaroista - mieskin on aina ihan "hätää kärsimässä" kun ollaan esim. kirpputorilla ja kärryt täyttyvät pelkästä joulutavarasta :D Viimeksi löysin ihanat punatulkkukynttilät, jotka annan punatulkkuja rakastavalla kummitädilleni kun ensiviikolla matkaamme siihen suuntaan. Lisäksi löytyi ihanat glögilasit (kolmas glögimuki-sarja, joka meillä on). 

Minut näissä glögimukeissa hurmasi nuo tontut. Kahdessa muussa glögimukisarjassa on sydänkuviot. 
Paljon muutakin joulutavaraa sieltä kirpputorilta löytyi, mutta niitä näkyy sitten varmaan paremmin kun alan joulu kotiin laittamaan. Nyt metsästyksen alla on piparimuotit. Minulla kun niitä ei pahemmin ole. Joku sydämen ja tähden muotoinen taitaa olla, mutta ei muuta. Täytyy käydä katselemassa josko kaupoista löytyisi sopuhintaisia. 

Lumi on vielä toistaiseksi pysynyt maassa, mutta ensiviikoksi se on luvannut lämpenevää eli luultavasti lumelle saa piakkoin sanoa näkemiin. 






torstai 25. lokakuuta 2012

Ensilumi tuli!

Tänään tuli tänne Turkuunkin ensilumi. En sitä heti huomannut kun äidin kanssa tyhjennettiin hänen askarteluvarastojaan. Oli ihana yllätys. Kotiin päästyäni otin hirveän määrän kuvia ja siteen käytiin viel' miehen kanssa muutaman kilometrin lenkillä ihanassa lumipyryssä. Voi mitä nannaa tämä lumi onkaan joulu- ja talvifiilistelijälle! (: Tuskin se kovin kauaa maassa pysyy, mutta ainakin sen tuli ja sain siitä täysin rinnoin nauttia. 





Askarteluvarastoni täydentyivät tänään tosiaan huimasti kun äiti tyhjensi ronskilla kädellä varastojaan. Nyt on paljon uusia kankaita, piippurasseja, tontutekotarvikkeita, puulaattoja, hileitä, koristelutarvikkeita ja vaikka mitä ihanaa!! Viikonloppuna täytyy tehdä suursiivous että saan kaiken mahtumaan. 

Ensimmäinen pakkaspäivä!

Voiko ihminen olla onnellinen sititä, että saa aamulla skrapata auton ikkunat myöhästyen sillä tavoin koulusta. VOI!! Minä olin hyvin onnellinen, että se luvattu pakkanen vihdoin saavutti Turunkin. Ja olen edelleen hyvin onnellinen, että pakkanen on pysynyt ja ulos mennessä hengitys höyryää. Voiko olla parempaa? Voi kunpa niitä märkiä ja kosteita päiviä ei enää tänä vuonna tulisi vaan ilma pysyisi edes vähän pakkasen puolella joka päivä. 

'
Inspiraatiokuva lainattu TÄÄLTÄ

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Blogiarvonnan voittoporo!

Ensimmäistä kertaa elämässä arpaonni suosi minua, sillä voitin Joulun lapsi aina ja nyt -blogin arvonnan.  Voittamani ihana poro oli eilen saapunut postiimme ja sen sieltä kauppareissun yhteydessä hain. Olipa nopea toimitus, siitä kiitos blogin pitäjälle! Ja totta kai uudesta perheenjäsenestä piti ottaa kotiinsaapumiskuva:


Iso kiitos vielä kerran!!!

tiistai 23. lokakuuta 2012

Joulutarina

Viikonlopun aikana luin Marko Leinon Joulutarina-kirjan ja se oli kyllä aivan yhtä hyvä kuin elokuvakin. Kirja toi lähinnä elokuvaan lisää selkeyttä ja tunnetta. Voisi sanoa, että kirja ja elokuva tukevat toisiaan mainiosti. Kirjassa on 24 luukkua, eli se sopii joulukalenteriksi. Itse en sitä tänä jouluna lue joulukalenterina, mutta suosittelen! Elokuvan aion kyllä ehdottomasti katsoa, sillä se on ehdottomasti parhaita jouluelokuvia.


maanantai 22. lokakuuta 2012

Englantilaisia joulutorttuja

Koska joulutorttuaika on alkanut, päätin tehdä perinteisten kaupan torttutaikinasta tehtyjen tähtitorttujen sijaan englantilaisia torttuja. Niistä tuli ihan hauskoja, mutta olivat ne kyllä työläämpiä kuin ihanan nopeatekoiset tähtitortut. Mitään erityistä ei tortuissa minusta ole, ellei sitten päätä laittaa appelsiininkuorta taikinan joukkoon. 


Ohjeen löydät TÄÄLTÄ.

How to -videoita joulupallojen tekoon

YouTubea selaillessani, löysin vaikka mitä ihania ideoita, joilla saa aikaiseksi kauniita ja luovia joulukuusen palloja. Itsellenihän ei kuusi kämppään jouluksi taida mahtua, mutta ajattelinkin ripustella joulupalloja muualle asuntoon. Vielä en tiedä, minkä näistä videoiden ideoista itse toteuttaisin - vai toteuttaisinko kaikki? Tässä kuitenkin teille muillekin inspiraatiota ja kauniita ideoita!

1. Kangasornamentti ilman ompelua



2. Koristepallo pahviympyröistä



Tähtipallo



Nämä ovat kaikki kyllä niin herkkuja, että valinnasta tulee vaikea. Kaikkia täytyy ainakin kokeilla, nähtäväksi jää, saako joku palloista vallan meidän joulukoristelussa. Varsinkin tuo viimeinen kutkuttaa nyt kovasti. 

perjantai 19. lokakuuta 2012

Variaatioita joulukuusesta

Monissa talouksissa perinteinen joulukuusi ei joko mahdu tai se allergisoi (tai sitten sitä ei yksinkertaisesti haluta). Kuusi kuitenkin mielletään jouluun ja siksipä etsin netin syövereistä variaatioita, joilla joulukuusen voisi tuoda osaksi omaa joulusisustusta ilman, että se allergisoi, roskaa ja vie paljon tilaa.


Huopakuusi on helppo tehdä itse esim. styroxkartion päälle. Leikkaa huovasta pyöreähköjä paloja ja kiinnitä esim. nupittomilla neuloilla. Kuusesta tulee hauskan elävä eikä se vie tilaa. 


Piparikuusikin on  hauska vaihtoehto, jonka lisäksi sen voi syödä joulunpyhien mentyä. Jokainen osaa tällaisen kuusen valmistaa. Pinoaa vain erikokoisia kuorrutettuja tähtipipareita päällekkäin. 


Älä vie lehtiä roskikseen ennen kuin olet valmistanut niistä tämän uhkean ja hauskan kuusen. Jämäkkärakenteisen saat siitä kun liimat muutamia sivuja kiinni toisiinsa ja niitä "levyjä sitten limittäinlomittain päällekäin. 



Näitä pikkukuusia on hauska askarrella esimerkiksi lasten kanssa. Niistä saa juuri sen näköisiä ja värisiä kuin itse haluaa ja niitä voi tehdä vaikka  useamman - kuten alimman kuvan kuusimetsä. 


Tämäkin pieni pöytäkuusi on todella näyttävä - varsinkin kun siihen lisää vähän kimalletta. Ohjeen tähän hauskaan kuuseen löydät TÄÄLTÄ. Kuvan taustalla näkyy muuten ihana kultainen glitterkuusi, joka on helppo tehdä glitteröimällä styroxkartion ja kiinnittämällä  sen latvaan jonkun kivan tähden. 

Erityisesti nuo lehdistä ja kirjojen sivuista tehdyt kuuset kiehtovat tänä vuonna, samoin tuo huopakuusi. Jonkun niistä, ellen jopa kaikki, aion toteuttaa kunhan kerkeän. 

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Yöpakkasia ja valjasvariaatioita

Viimeyönä minä todistin ensimmäiset kunnon yöpakkaset, sillä aamulla kun heräsimme mieheni äidin mökiltä niin terassilta roikkui kolme pientä jääpuikkoa. Hui, miten ihanaa kun syksy esiintyy tänä vuonna näinkin kuulaana. Viimevuonna syksy tuntui hujahtava ohi ennen kuin ehti alkaakaan. 


Lähdettiin mökille oikeastaan siitä syystä, että Juksu pääsisi ulos ja tietysti puolessa välissä mökkimatkaa tajuttiin että unohdettiin valjaat kotiin. No, pakkohan se oli sitten varioida paikan päällä käytettävissä olevista materiaaleista ulkoiluttamiseen sopivat varusteet. Loppuviimein olen hyvinkin ylpeä siitä, mihin päädyin :D


Kiedoin sienestyshuivin Juksun vyötärön ja kaulan ympärille ja siihen kiinnitin vanhan laukun olkaimen. Oikein toimiva ratkaisu ja herra tuntui olevan tästä variaatiosta jopa enemmän mielissään kuin niistä oikeista valjaista, jotka kotiin unohtuivat. 

Oli ihanaa viettää yö mökillä. Illalla käytiin saunassa ja siemailttin glögiä mökin tunnelmallisessa hämäyydessä. Oli ihanan levollinen ja rauhallinen mieli - täysin erilainen kuin kaupungissa. Kaupungissa kiire ja murheet pomppaavat helposti mieleen toisin kuin mökillä.  (: 

Odotan marraskuun vapaata viikkoa, jolloin minä ja Juksu pakenemme oman mökin rakkaisiin maisemiin ja nautimme olostamme täysin siemauksin! (: 


lauantai 13. lokakuuta 2012

Joulukirjoja

Olen viimeaikoina hankkinut netin antikvariaateista kaipaamiani joulukirjoja, joiden selaamista en millään malttaisi odottaa. En halua hätiköidysti lukea niitä, joten mielummin odotan, että saan jonkun rauhallisen illan, jolloin voin käpertyä sohvan nurkkaan filtin alle glögimukin kanssa ja alkaa selailla näitä ihanuuksia.


Tästä kirjapinosta niitä uusia joulukirjoja ovat siis Suuri Tonttukirja, sekä ylhäällä ja alhaalla olevat Suuret joulukirjat. Tuon Joulukuun päiviä ostin adlibriksen alesta kesällä. Sekin on vallan ihana, mutta aloitan sen lukemisen vasta joulukuussa päivä kerrallaan, kuten kirjan tarkoitus on. (: 

Ai niin, myös tuo Niko - Lentäjän poika -kirja on uusi (:

Lisäksi ostin Joulutarinan kirjana. Meillä on se myös elokuvana ja tykkään siitä tosi paljon. Kun näin sen kirjana niin pakkohan sekin oli saada. Taitaa päätyä seuraavaksi lukulistalle. 


Vielä täytyy äidiltä pyytää se Kotilieden joulukirja - sekin on niin valtavan ihana! 


torstai 11. lokakuuta 2012

Uusia lukijoita!

Ihanaa kun blogiini on ilmestynyt niin paljon uusia lukijoita! Lämmittää todella mieltä! (: Tervetuloa nyt tasapuolisesti kaikille, kiva kun olette eksyneet seurailemaan joulujuttujani!




tiistai 9. lokakuuta 2012

Ihanaa Ikeasta!

Löysin kuin löysinkin myös meidän Ikesasta jo Joulun! Ei se vielä aivan valloillaan ollut, mutta löysin haluamani ja vähän enemmänkin :D Rahaa siinä laitoksessa saa kyllä aina kulumaan yhtä paljon ja varsinkin nyt kun joka puolella oli jotain ihanaa jouluun liittyvää. Mies kantoi selkä vääränä kassia jota minä ansiokkaasti täytin. Tässä sitä jouluista saldoa:


Kaksi patalappua
Polka dot- ja nuottikuvioista lahjapaperia
Pilkullisia kelloja 6 kpl
Serviettejä
Kaksi keittiöpyyhettä
Piparikuusikynttilä
Pieniä kuusenkoristeita
Punaiset koristehelmet

maanantai 8. lokakuuta 2012

Ikeaan on kuulemma rantautunut Joulu...

Eri blogeissa olen nähnyt puhuttavan Ikean joulusta. Joku oli tainnut käydä jo tekemässä jouluisia ostoksiakin siellä. En itse asiassa ennen tätä vuotta ole tullut ajatelleeksikaan, että Ikeakin voisi tarjota ihania tarvikkeita joulua varten. Tänään ajattelin koulusta päästyäni pyyhältää katsomaan onko meillä Raision Ikeassa jo joulun loistoa. Toivottavasti.. Samalla voisin katsastaan olisiko sinne tullut muun kuin valkoisen värisiä kelluvia kynttilöitä. 

Jos jotain ihanaa löytyy, ilmestyy siitä varmasti postaus illemmalla (: 

lauantai 6. lokakuuta 2012

Ihania Tiimarin jouluaskarteluohjeita!

Kuten ainakin televisiossa mainostetaan, on Tiimarin jouluaskartelulehti saapunut ja ilmeisesti Tiimariin pikkuhiljaa hiipii joulu. Sinne täytyy ehdottomasti päästä joku päivä kurkkimaan. Tiimarin nettisivuille on ilmestynyt myös uusia kivoja jouluaskarteluideoita - taitavat olla niitä samoja mitä ko. lehdestä löytyy. Laitan tähän vinkiksi muutaman oman bongaukseni.

1. PIENET LAHJARASIAT tai JOULUKALENTERI TULITIKKUASKEISTA.



2. JOULUKORTTI NEULOJALTA


3. TUIKKIVAT TUIKKUPURKIT


4. LEIMAILTU PAPERIKASSI JA KIRJOITETTU KANGASKASSI



Näistä Tiimarin ohjeista saa kivaa inspiraatiota. Ei tietenkään ole tarkoitus, että näitä ohjeita lähdetään silmittömästi mallista kopioimaan - toki saa käyttää omaa luovuuttaan. Mutta alkuinspiraation lähteiksi nämä ovat mainioita. Esim. tuohon kangaskassiin voisi vaikka kirjoittaa Hyvää Joulua eri kielillä. TÄÄLTÄ löydät listan kuinka eri kielillä toivotetaan hyvää joulua.

Ehdin jo huolestua....

...että eikö tänä jouluna Mikaelin seurakunta järjestäkään Yön kauneimmat joululaulut -tapahtumaa, kuten se jokaisena viimejouluna on järjestänyt. Se on ollut niin suosittu tapahtuma, että kirkko on ollut aivan pullollaan ihmisiä - lähes yli rajoitusten. Mikaelin kirkko on kuitenkin melkoisen suuri. Osa tulijoista on jouduttu käännyttämään takaisin kun tapahtumaan  ei enää ole mahtunut osanottajia. 

Luulen, että Yön kauneimmat joululaulut on suosittu tapahtuma siksi, että se pidetään niin lähellä joulua. Ihmiset alkavat päästä tunnelmaan ja tällainen harras yhteistapahtuma vain vahvistaa ihanaa jouluntunnetta. Lisäksi se vietetään kaikkein tunnelmallisimpaan aikaan eli loppuillasta. Ja tokihan Mikaelin kirkko on todella kaunis paikka. 

No, en tosiaan löytänyt tästä tapahtumasta merkintää Mikaelin seurakunnan tapahtumakalenterista ja ehdin jo säikähtää. Sitten kurkkasin Lähetystön välilehdelle ja sieltä löytyi maininta, että kyseinen tapahtuma todella järjestetään myös tänä vuonna, 20.12. kello 22. HUH! Voin taas huokaista helpostuksesta. Olisin todella pettynyt jos Yön kauneimmat joululaulut lopetettaisiin tai se jonain vuonna jätettäisiin välistä. 


perjantai 5. lokakuuta 2012

Riisipuuroa ja luumu-rusinasoppaa

Eilen tein ekaa kertaa tänä syksynä uudessa haudutuskattilassani riisipuuroa ja hyvää tuli. Lisukkeeksi keitin luumu-rusinasoppaa, joka on on joka joulun ehdoton herkku. Harmi vain ettei meillä ollut omenamehua, se olisi tuonut kivaa lisämakua siihen. Alla kumpaankin herkkuun ohjeet:

Riisipuuro
2dl vettä
2rkl voita
2dl puuroriisiä
1l maitoa
suolaa oman maun mukaan

Kuumenna vesi ja voi. Lisää riisit ja keitä kunnes riisit ovat imeneet voiveden. Lisää sitten maito ja kiehuttele noin 50 minuuttia kunnes puuro on tekeytynyt. Lisää lopuksi suolaa oman maun mukaan. 

Luumu-rusinasoppa
puoli pakettia rusinoita
paketti kuivattuja luumuja
1l vettä
0,5l omenamehua
kanelitanko
4rkl perunajauhoja + tilkka vettä
sokeria

Laita rusinat ja luumut sekä kanelitanko kattilaan omenamehun ja veden joukkoon, ja kiehauta kunnes luumut ja rusinat pehmenevät. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja sekoita keitoksen joukkoon. Anna pulpahtaa. Lopuksi voit lisätä soppaan oman maun mukaan sokeria. 

Koska en omaa kuvaa muistanut ottaa niin lainasin tämän ihanan kuvan TÄÄLTÄ


torstai 4. lokakuuta 2012

Uusi ihana kirja!

Huusin Huuto.netistä ihanan jouluisen kirjan: Suuri (tasku)Tonttukirja, joka ei tosin ole taskukokoinen :D Se on valtavan ihana teos, vaikken olekaan kerennyt kirjaan vielä kovin intiimisti tutustumaan. Viikonloppuna, joka on kuulemma sateinen, ajattelin mökin ihanassa tunnelmassa kirjaan paremmin perehtyä. Tontut on ihania, minun ehdoton joulun elementtini. Vielä en ole yhtään tonttua nähnyt kurkkimassa, mahtavatko hekin olla vähemmän ulkosalla näin sateisina päivinä? 




keskiviikko 3. lokakuuta 2012

maanantai 1. lokakuuta 2012

Joulu aakkosin

Monissa blogeissa olen tämän nähnyt ja nytpä viimein päätin minäkin sen napata ja tehdä. Ei ollut ihan helppoa... ;)

A: Askartelu
On ihanaa kun joulu alkaa hiipiä mieleen ja saa taas alkaa suunnitella uusia ihania joulukortteja ja muita joulun askarteluita.

B: Blogi
Joulu odottaa aina myös siinä mielessä, että pääsee taas päivittelemään joulublogin puolella ja inspipotumaan muiden joulubloggareiden blogeihin.

C: CD
Vihdoinkin voi taas kaivaa iki-ihanat joululevyt esille ja fiilistellä niitä. Varsinkin Tarja Turusen, Jari Sillanpään ja Tapio Rautavaaran joululevyt ovat kovassa kulutuksessa ja ulkomaisista Frank Sinatran.

D: Desilitra
Jouluna saa taas kokeilla uusia ihania reseptejä ja leipoilla kaikenlaisia herkkuja sekä tietenkin niitä mahtavia jouluruokia.

E: Eläimet
Minulle eläimet ovat tärkeä osa joulua, ne viettävät sitä meidän kanssamme, jonka lisäksi meidän jouluumme on tänä vuonna tullut uusi jäsen, Juksu-kissa. Eläimet ovat myös ihana aihe joulukorteissa ja muissa.

F: Filmi
Jouluelokuvat ovat ihan parhautta! Melkein joka joulu on nyt viimeisinä vuosina tullut jokin jouluun liittyvä animaatio tai muu elokuvateattereihin ja tänä vuonna sitä roolia taitaa kantaa Niko lentäjän pojan toinen osa Lentäjäveljekset.

G: Glögi
Glögi kuuluu jouluun ja muutenkin joulun odottamiseen. Se on aivan ihanaa iltajuomaa kun syksy alkaa pimetyä ja kylmentyä.

H: Havut
Havun tuoksu on ihanan jouluinen tuoksu ja vaikka meille ei joulukuusta mahdukaan niin havunoksia yritän sentään maljakkoon saada.

I: Ilta
Jouluaattoilta on maailman tunnellisin ja ihanin hetki. Muutenkin joulunajan illat ovat mahtavaa aikaa, silloin inspiraatio pääsee valloilleen ja on hyvä olla kun ulkona on pimeää ja voi polttaa kynttilöitä.

J: Joulukalenteri
Jokavuotinen perinne on katsoa televisiosta jotain joulukalenteria (mitä minäkin vuonna sattuu tulemaan). Toljanteri on tämän hetken suosikki ja vanhemmista The Joulukalenteri. Tietenkin joulukalenteri täytyy joka vuosi myös ostaa kotiin - suklainen ja kuvallinen kiitos. (:

K: Kynttilät
Kynttilät kuuluvat jouluun ja joulun odotukseen. Niitä on ihanan tunnelmallista poltella ja varsinkin aattona ne tuovat ehdotonta tunnelmaa muutenkin rakkaaseen ilmapiiriin.

L: Lumi
Lumi on yksi ehdoton joulun elementeistä. Sen puuttuminen ei pilaa joulua, mutta jos sitä on, se tuo oman lisämausteensa ja mahdollisuutensa. Lumi on luonnon  yksi kauneimmista elementeistä.

M: Makeiset
Suklaanamit kuuluvat jouluun ja niitä meillä onkin tapana ostaa eri makuja ja sekoittaa joulun lähestyessä laakeaan vuokaan. Niitä sitten napostellaan siitä koko joulun aika ja sen jälkeenkin. Suosikit on Fazerina, Dacapo ja Geisha.

N: Notkuva joulupöytä
Joulu on ihanaa aikaa kun pöydät notkuvat makoisista ruuista ja muista herkuista ja aina tulee syötyä vähän liikaa. Joulu on ainoa kunnon syy jolloin annan itselleni luvan syödä ähkyyn saakka.

O: Osoite
Jouluisin osoitteita tulee kerrattua kun alkaa joulukorttien lähetys. Itse tehty joulukortti onkin mielestäni ihana tapa muistaa jokaista sukulaista ja ystävää.

P: Perhe
Joulut eivät olisi mitään ilman ihanaa perhettäni. Siihen kuuluvat äitini ja äitini kissan lisäksi kummitätini, isovanhempani, kaksi serkkuani ja kummitätini koira. Mieheni ja kissamme Juksu eivät vietä aattoa kanssamme, vaan mies menee oman perheen luo ja ottaa varmaan Juksun sinne mukaansa. Mutta yleisesti he toki kuulivat hyvin vahvasti minun jouluuni.

Q: Quura
On ihanaa, jos jouluna on pakkasta ja maa on kuuran peitossa aamulla. Kuurainen maa on niin kaunis näky.

R: Rakkaus
Joulussa tärkeää on rakkaus, mikä ainakin meidän perheessämme on varsin vahva elementti.

S: Säkylä
Säkylässä me yleensä joulumme vietämme ja se edustaakin minulle joulua. Joka vuosi kysyn äidiltä varmuudeksi, menemmehän taas Säkylään jouluksi. Menemmehän? Toivon niin.

T: Tontut
Tontut ovat ihania joulun pikkutekijöitä, jotka kurkkivat ikkunoista, järjestävät yllätyksiä ja tuovat ehdotonta joulun tunnelmaa. Tontut ovat myös meidän joulumme yksi sisustuselementeistä.

U: Uskon asia
Ja edelliseen liittyen uskoni tonttuihin ja joulupukkiin on säilynyt horjumattomasti lapsesta saakka.

V: Viini
Jouluaattona on kiva maistaa ruoan kanssa jokin uusi punaviini. Alkoholi ei muuten kuulu jouluumme, mutta lasilliset viiniä otamme ruoan kanssa.

W: Wanhanaikainen
Joulumme on melko perinteikäs niin sisällöltään kuin ulkonäöltään. Me emme käy kirkossa, mutta muuten olemme melko perinteikkäitä. Haudalla käydään yleensä iltamyöhällä, mutta saunominen jää usein joko ensimmäiseen joulupäivään tai sitten siellä käydään jo aatonaattona.

X: Xylitol
Joulun herkkujen aiheuttamiin hammasvaurioihin pitäisi muistaa varautua vähintään pussillisella kunnon xylitol-purkkaa :D

Y: Yö
Jouluyö on aivan ihanaa aikaa. Yö ennen aattoa ja aaton jälkeinen yö ovat joulun mielettömintä aikaa. Silloin minä ainakin nukun hyvin. Jouluaaton jälkeisenä yönä oikeastaan tapahtuu jo se, mikä monille tapahtuu vasta uutena vuonna: tuntuu kuin vuosi olisi pulkassa ja saisi hetken aikaa hengähtää ennen kuin uusi alkaa.

Z: Zibelius
Sibeliuksen Finlandia-hymni on ehdoton jouluna kerran kunneltava mahtiteos, joka muistuttaa minun hyvin isänmaallista tyttölasta Suomenmaan parhaudesta.

Å: Åbo
Turku on ihana joulukaupunki. Täällä tapahtuu kivoja joulujuttuja, täällä luetaan joulurauha ja muutenkin, miksi haukkuisin omaa kotikaupunkiani (toisin kuin monet muut). Minä rakastan tätä kaupunkia!

Ä: Äiti
Äiti on ensimmäistä kertaa kauempana joulun aikana kuin aikaisemmin. Emme enää valmistele joulua yhdessä yhteiseen kotiin. Tosin luulen, että joulun lähetessä tulen majailemaan äidin luona todella useaan otteeseen ja juustoiltamat täytyy ainakin pitää - se on aivan ehdotonta. Ja jouluelokuvissa pitää käydä! Äiti tekee hyvin pitkälti minun joulustani parhaan!

Ö: Örinä
Örinä ei varsinaisesti kuulu jouluun, mutta tykkään Raskaampaa joulua -levyistä, joilla vanhat joululaulut on tehty metalliversioiksi. Minusta ne ovat aika taidokkaasti tehtyjä ja varsinkin kun suosikkilaulajani Marco Hietala laulaa suosikkijoululauluni Varpunen jouluaamuna, en voi olla rakastamatta sitä. Alla kyseinen kappale vielä tätä tekstipainotteista postausta keventämään.