sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Joulukortteja osa 1

Nyt on täälläkin aloitettu joulukorttien väsäily. Olen kaivannut jo pidemmän aikaa sitä ihanaa väkertelyä ja luulempa, että huominen vapaapäivä menee myöskin korttien väsäilyssä ja kirpputoreja kolutessa. Tässä kuitenkin viimeistä satoa:



Nämä kaksi leppisaiheista korttia ovat omia suosikkejani. 


Tämä kortti on vielä hieman kesken, en vielä ole keksinyt mitä siihen lisäisin. 



torstai 27. syyskuuta 2012

Salainen Jouluystävä 2012: Ensimmäinen paketti

Tänään pirahti vapaapäivän kunniaksi ovikello soimaan ja syy siihen oli ihana joulunpunainen paketti, jota postipoika ei saanut luukusta mahtumaan. 



Tämä oli tosin vielä kääräistynä marimekon postipakettiin, mutta siitä unohdin innostuksissani ottaa kuvan. Jännityksellä avasin pakettia ja mitä sieltä löytyikään...


Ihanaa talvista lintukangasta, jouluisia tarroja, joulunpunaisia servettejä, herttaisia nauhoja sekä suloinen pieni linnunpönttö. Kiitos sinulle, Salainen Jouluystävä! Nämä kaikki pääsevät takuuvarmasti tänä syksynä ja jouluna käyttöön. (:

maanantai 24. syyskuuta 2012

Vauvamme Juksu

On aika esitellä perheelisäys, josta kerroin jokin aika sitten. Hän kotiutui eilen ja hienosti kotiutuikin. Automatka meni huutaessa ja hieman ihmetellessä, mutta kotona moisesta ei ollut enää tietoakaan. Hän on 11-viikkoinen ja kovin utelias sekä vilkas. Emme onneksi joutuneet valvomaan yöitkujen takia, sillä hän käpertyi väliimme iltaleikkien jälkeen aivan kuin olisi siinä aina nukkunut. 

Hän on kustavilainen ja hänellä on kolme sisarusta. Hän on aivan tavallinen maatiainen ja omaa kermakahvin värin höystettynä valkoisella. Häntä on kauniin juovikas. Hänellä on isot korvat ja mahdottomasti vauhtia. Hänessä on paljon vauvamaista kömpelyyttä ja rutkasti rakastettavaa. Olemme ristineet hänet Juksuksi ja on tainnut nimi osua oikeaan, sillä melkoinen poika hän onkin juksaamaan ja tekemään temppujaan. 










Tervetuloa perheeseen, Juksu! <3

maanantai 17. syyskuuta 2012

Salainen Jouluystävä 2012

Eilen loppui ilmoittautumisaika Joulureen Salaiseen Jouluystävään ja tänään Teija on luvannut yrittää laittaa kaikille osallistujille arvotun parin tiedot. Hui, en malta odottaa, että minkälaisen parin minä olen saanut. Tulee varmaan olemaan haastavaa, mutta samalla hyvin antoisaa kun saa pähkäillä millaiset kolme pakettia sitä matkaan lähettää - ja minne päin Suomea :O 

Pian tämä hauskuus siis alkaa!! (:

Perheenlisäystä

Tänään sain kuulla, että meidän Jouluumme liittyy kenties uusi jäsen - pieni ja karvainen sellainen. Sain ihanaa viestiä aamulla ja siinä viestissä minulle tarjottiin supersuloista kissanpentua. Olin aiemmin kysellyt ko. kasvattajalta pentua, mutta silloin ei ollut vapaana yhtään. Olen todella iloinen, että hän vielä muisti minut ja otti yhteyttä. Meillä saattaa pian olla vauva perheessä, mikä tuo oman lisänsä tähän ihkauuteen Jouluun! (:


sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Jouluostoksilla Jotexilla

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, niin Jotex on avannut joulusivunsa ja aikani ihailtuani laitoin tilauksen menemään. Sieltä pitäisi siis jonkin ajan kuluttua saapua seuraavaa:



















Joulumatto eteisen ovelle. Valittelivat kommenteissa, että se on aika pieni, mutta meidän ovelle se on just passeli koon perusteella. 



















Ja nämä kaksi hauskaa ja kaunista kartiovalaisinta oli toki pakko myös laittaa ostoskoriin - meille kun ei sitä oikeaa tai edes tekokuusta mahdu. Nämä ovat tosi kauniita pöydällä tai lattialla. Äitini on näihin hurahtanut jo aikoja sitten eikä varmasti suostuisi luopumaan yhdestäkään, joten pakko oli ostaa omat :D



















Tällaiset ihanat sydänlankaverhot löytyivät alepuolelta ja pakkohan ne oli ostoksiin lisätä. Olen muutenkin  kaivannut parvekkeen oven eteen lankaverhoja ja nämä punaiset saavat ajaa sitä virkaa joulun ajan. 



















Hassunhauskoja tonttuseviettejä ei voi koskaan olla liikaa. Tontut ovat ihania! (:



















Adventtinumeroita minulla ei vielä ollut, joten nämäkin lähtivät ale-korista mukaan. 

Tällaisia ihanuuksia tähämn joulunnälkään. Saas nähdä mitä kaikkea sitä tulee hamstrattua kun muissa paikoissa tulee joulujutut esille. On jännää olla ekaa kertaa omassa kodissa jouluna kun kaikesta siihen liittyvästä saa päättää itse. En malta odottaa, että pääsen kaivelemaan äidin valtavaa joulukrääsäkaappia - hänen mukaansa siellä on vaikka mitä pois annettavaa - siis minulle annettavaa :D 

lauantai 15. syyskuuta 2012

100 yötä jouluun!

Kyllä aika menee nopeasti! Juuri oltiin Juhannuksessa ja jo nyt ollaan hivuttu vuoden pimeälle puolelle, sille ihanan tunnelmalliselle ja itselleni hyvinkin rakkaalle. Jouluun on tosiaan enää vaivaiset 100 päivää eli viimeistään nyt voi kai virallisesti aloittaa joulusta julkisesti hössöttämisen :D Täytyy ostaa pakkanen täyteet tähtitorttulevyjä ja jääkaappiin omenakanelihilloa sekä vähän luumua. 

Myös Jotex on avannut Joulu-välilehden ja itse olen jo kovasti ihaillut kaikkea siellä olevaa. Tekisi mieli laittaa tilaus menemään varsinkin niitten valokartioiden osalta. Ai että ne sitten ovat ihania tunnelmaluojia ja niin kutsuttuja "kuusenkorvaajia" - meille kun ei varmaankaan pöytäkuusta isompaa kuusta mahdu. 



Ihania joulunsuunnitteluhetkiä ja kuulasta syksyä kaikille! (:

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Salainen Jouluystävä 2012

Joulureki-blogissa on edelleen käynnissä osallistuminen Salaiseen Jouluystävään. Kaikki jotka vielä empivät tai ovat missanneet jutun, niin äkkiä ilmoittautumaan. Aikaa on 16.9. asti. Itse ehdin viimeinkin osallistua kun viimevuonna myöhästyin.


[kuva TÄÄLTÄ]

Miltä joulu näyttää?

Viimeiset talvet ovat olleet ihania ja siksipä aloinkin pohtia, että miltä Joulu tänän vuonna näyttää täällä Turussa? Viimevuonna lunta saatiin monin paikoin vasta Uuden Vuoden tienoilla eli itse Joulu jäi mustaksi. Ei se sinänsä haittaa vaikka aina toivonkin valkeaa Joulua. Tuo se kuitenkin omanlaisensa tunnelman. Tosin ei se mustuus minun fiilistäni pysty pilaamaan, sillä emme me aattona paljoakaan ulkona liikuskele vaan pysyttäydymme perinteiseen suomalaiseen tapaamme hämärän (tunnelmallisen) mökin uumenissa. :DD 

Selvennyksenä edellä mainittuun ilmaisuun sen verran, että itseäni ärsyttää kun ulkomailta ja jopa ihan koti-Suomen rajojen sisäpuolelta maristaan suomalaisen Joulun olevan liian synkeä ja että me vain värisemme mökeissämme mantraten virsiä. Kenties niin on joissakin perheissä ja se on ihan okei, ja totta on myös se, ettö joulumme saattaa vaikuttaa "synkeältä" esim. Californialaiseen jouluun verrattuna. Itselleni joulu ei kuitenkaan ole lainkaan synkeä, vaikka rakastankin sitä, että on pimeää ja rakastan kuunnella melankolisia joululauluja. Minusta suomalainen joulu on täynnä tunnelmaa ja rakkautta, yhteen kokoontumisen iloa ja rauhoittumista. On kiva, että riehakkaat juhlallisuudet jätetään Uudelle Vuodelle ja Joulu pyhitetään rauhoittumiselle ja yhdessä olemiselle. 

Mutta se siitä "paasaamisesta". Toki meitä on yhtä monta mielipidettä kuin on ihmistäkin tässä maailmassa, mutta tärkeintä olisi että kaikkia näkemyksiä ja tapoja pyrittäisiin arvostamaan tai edes hyväksymään. Ja jos vielä yhden pointin saa aiheeseen liittyen esittää, niin onhan meillä aivan eri olosuhteet joululle täällä Suomessa kuin esimerkiksi siellä Californiassa. Meillä on kylmää ja pimeää kun taas Californiassa saattaa porottaa aurinko niin kuumasti, että jouluaattona leikitään vesileikkejä pihalla. Eri maiden joulut muokkautuvat mielestäni hyvin pitkälti siis myös sen mukaan, millaiset luonnon olosuhteet siihen aikaan vuodesta on. Tuskin meidänkään Joulumme olisi tämän kaltainen jos sitä vietettäisiin juhannuksen tilalla. (:

Alun perin oli puhetta siitä, millainen vuoden 2012 Joulusta tulee. 

Tuleeko siitä tällainen?


Vai tällainen?



[kuvaa klikkaamalla pääset sivuille, jolta olen kuvan lainannut]

lauantai 8. syyskuuta 2012

Joulua jo syyskuussa!?!?

Mieheni kysyi otsikossa esitetyn kysymyksen eräänä päivänä kun "kyllästyi" minun ympärivuotiseen jouluhöpinääni. Hän ei selvästikään ole vielä tottunut minun aikatauluuni joulun suhteen. Joulun tehokas suunnittelu loppuu jouluaattona ja alkaa taas viimeistään Uuden Vuoden jälkeen :D

Nyt olen entistä enemmän innoissani, koska tämä on ensimmäinen jouluni omassa kodissa miehen kanssa. Toki aaton vietän perheen parissa, mutta yleisesti järjestän joulua ekaa kertaa aivan itse ja saan suunnitella meille joulukodin aivan yksin. Miestä ei niinkään joulu samassa määrin kiinnosta. Toki hän pitää kauniista joulusta, mutta ei ole kiinnostunut osallistumaan sen luomisessa :D

Tällä hetkellä työn alla on olohuoneen jouluverhojen ompelu. Lisäksi olen keräillyt viinipulloja, joista aion tehdä kynttilänpidikkeitä kunhan kerkeän. Hakusessa on valosarjoja - ehkä äidin varastoista liikenee jotkin. Haaveissa olisi saada parvekkeelle pistorasia, mutta saa nähdä mitä vuokranantajat ovat mieltä ja ehtiikö/haluaako sähkömiesserkkuni asian hoitaa ennen joulua. 

Kesällä ostettiin kirpputorilta 30 eurolla joulunpunainen lankamatto, jonka aion sijoittaa olohuoneen lattialle. Olin löydöstä todella innoissani, sillä uutena ko. matto maksaisi maltaita - ainakin minun kukkaroani ja budjettiani ajatellen. 

Pikku hiljaa sitä joulua siis aletaan konkreettisemmin suunnitella ja ideavihkokin alkaa täyttyä. En malttaisi millään odottaa, että päästään niin pitkälle tätä vuotta jotta kaiken ihanan jouluisen saa laittaa esille. Onneksi viikot kuluvat nopeasti uuden koulun parissa. 

Loppuun vielä ihanaa syystunnelmaa kärpässienen tarjoamana :D