perjantai 30. joulukuuta 2011

Jouluna saatua

Meillä ei perheen kesken ole tapana lahjoja ostaa kuin alaikäisille ja niitä ei perheeseen ole nyt siunaantunut. Jotain tietenkin voidaan ostaa, jos tiedetään, että toinen sitä välttämättä toivoo ja tarvitsee. Äidiltä muun muassa toivoin iPod telakkaa kunnon kajarein ja sen sain:


Lisäksi ostettiin äidin kanssa ns. yhteiseksi kaikki Harry Potter -DVD:t, neljäs Pirates of the Caribbean ja Nightwishin uusin levy. Lisäksi sain soman Kiroileva siili -pussilakanasetin "Luppaakko pysyä siinä aina?" -tekstillä.

Mammalta sain vielä ANNO-muistikirjan ja Mauri Kunnaksen Kummallisuuksien käsikirja -teoksen.

Muut lahjukset tulivatkin sitten työkavereilta ja ystäviltä sekä omalta rakkaalta. Yhteisenä lahjana työtiimiltä sain pullollisen punaviiniä, sillä työni heidän kanssaan loppuivat jouluna (harmillista kyllä).


Tätä pääsen kenties maistamaan Uutena Vuotena jos sille päälle satun.

Työparilta sain lakritsiaiheisen lahjan:


Toiselta työtoverilta sain ihanan tee-lahjan:


Ystävien kanssa vietettiin lahjustenvaihtoilta kahvila Fontanassa 21.12. ja sain seuraavaa, joka tuleekin hyvin tarpeeseen kun uuteen kotiin pääsee muuttamaan:


Lisäksi sain hauskan burleski-nainen koristeen, jonka ripustan jonnekin hauskalle paikalle kunhan se asunto nyt löytyisi :D

Toisilta ystäviltä sain seuraavanlainen lahjakortin:





Omalta rakkaalta tuli hyvin leppäkerttuaiheinen lahja. Hän taitaa tuntea minut jo melkoisen hyvin :D


Tämä oli alunperin rintaneula, mutta rakkaani teki siitä minun mielikseni sormuksen.

Mieheke oli melko uhkarohkea ostaessaan minulle akana jouluna vaatteen. Tykkään siitä hirmuisesti vaikka siinä taitaakin olla vähän oma lehmä ojassa :D


Kietaistava ns. työnainen-hame. Nuo taskut on niin hauskat! (:


Takana iki-ihana leppis!! <3 Lisäksi mieheke oli laittanut mukaan kaksi silitettävää sientä, jotka ajattelin laittaa kiinni taskuihin.


Tuntuu, että miehelle on hyvin mennyt perille minun rakkauteni leppäkerttuihin ja kärpässieniin :D 

perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulunajan tapahtumista...

Jo viikkoja sitten kirjoitin postauksen kaikista joulunajan tapahtumista, joissa oli mukava käydä ja pitemmän päälle tarkoituskin. No... täytyy sanoa että ihan nappiin eivät menneet oikeen mitkään tapahtumat omalta osaltani tänä vuonna.

Ensinnäkin, joulukaupungin avajaisiin en osallistunut kurjan sään vuoksi ollenkaan vaan lähdin mielummin Säkylään kummitätini luo todistamaan yli 200 joulupukin joulupukkijuoksuja. Yhden tilaisuuden tilalle tuli siis toinen, mikä ei nyt jälkikäteen edes ollenkaan harmita. 

[kuva täältä]

Joulukaupungin avajaisten rinnalla oli tarkoitus käydä myös joulumarkkinoilla, mutta nekin sitten jäivät. Toki olisin voinut jonain muuna viikonloppuna käydä, mutta kun säät ovat mitä ovat, niin eipä oikein huvittanut. Ja nyt se on myöhäistä. 

Ehkä onnistunein tapahtuma tänä jouluna oli Yön kauneimmat joululaulut Mikaelin kirkossa. Kirkko oli jälleen piukassa, me saimme hyvät paikat ja tunnelma oli harras (jos asian niin voi ja saa ilmaista). Siitä tykkäsin, joskaan edes se ei saanut joulumieltäni heräämään tänävuonna sellaiselle tasolle kuin olisin toivonut. 


Tarja Turusen joulukonsertti Turun Tuomiokirkossa oli täysfloppi kirkon osalta. Suuret palkit estivät näkyvyyden täysin emmekä me nähneet koko esiintyjää. Oikeastaan hyvin harva näki - luultavasti kunnolla vain ne, jotka istuivat kutsuvieraspaikoilla aivan edessä. Meidänkin piti mennä lopulta kirkon taakse seisomaan, että näimme edes vilauksen Tarjasta ja upeasta valoshowsta. No, ensivuonna Tarja toivottavasti tulee taas Turkuun esiintymään ja valitsee esiintymispaikakseen esim. Mikaelinkirkon. 

Että sillä tavalla meni minun tämänvuotiset joulutapahtumani. En voi sanoa olevani mitenkään kauhean pettynyt mistään muusta kuin Turusen konsertista, mutta tuskin sekään jouluani pilaa (: Tällaisia vuosia on kun joulummieli ei millään vapaudu ja ulkona lentää pelkkä kura. Onneksi joulu tulee kaikesta huolimatta ja on kiinni kaikesta muusta kuin ulkona vallitsevasta säästä tai joulunajan tapahtumista. Minä ainakin uskon, että joulumieleni vapautuu viimeistään huomenna kun tapaan rakkaimmat sukulaisena, istuudun heidän kanssaan joulupöytään ja vietän tunnelmallisen illan. 

Lahjontaa!

Olen kuin olenkin ajoissa lahjojeni kanssa tänä vuonna ja jopa NetAnttila äityi niin joulumieliseksi, että kahden viikon postitusaika muuttuikin alle viikon postituslahjaksi. Sain kuin sainkin siis äitini lahjan ajoissa ennen aattoa. Kävin etsiskelemässä viime viikonloppuna Raision ostoshelvestistä hyötykasvikuivuria, mutta missään ei moista ollut ollut enää syysmyyntien. No, onni onnettomuudessa, sillä saman OBH Nordican vehkeen löysin netistä puoleen hintaan alennettuna. Kerrankin lykästi!

[kuva NetAnttila]

Kavereille paketoin kauhealla hopulla vielä tiistaiyönä paketteja kun keskiviikkona oli tapaaminen. 


Paketteihin pakkasin muun muassa seuraavaa:



Virolaista käsintehtyä erikoishilloa. Mustaherukkahillo mintulla ja mansikkahillo basilikalla. 


Suoraan Intiassa käsityönä valmistetut värikynät, jotka tuoksuivat ihanalle (:

Maidoton Wiener nougat -suklaarasia ystäväparille. Lisäksi heidän paketissaan oli punainen ja sininen sydänkuvioinen pyyhe. 

Yhden ystäväni joululahja oli mansikkapainotteinen; laitoin mansikkahilloa basilikalla, pakastekuivattuja mansikoita ja jotain uutuusmansikkasuklaata. 

Miehekkeelle lähti lahjaksi seuraavaa:


Vinalito viininilmaaja. Toivottavasti hän tykkää siitä, viinin harras kuluttaja kun minun rinnallani on (: Ainakin olen ajatellut tällä lahjalla vain ja ainoastaan meitä :DD


Viininilmaajan seuraksi ostin tietysti pullollisen hänen lempiviiniään, jotta hän voi joulun pikkutunteina testata saamaansa lahjaa. 

Lisäksi laitoin mukaan jogurttikookospaloja, koska hän rakastaan kookosta yli kaiken. 


Äiti lähetti hänelle vielä villasukat kun poikaparalla ei moisia ole :D No, tähän sukuun kun itsensä tuppaa niin huomaa pian omistavansa sadat käyttämättömät villasukat, mamman sisko kun niitä todella ahkerasti väsäilee ja sieltä sitten lähettelee. :)

Rakkaani lahja lähti avattavaksi seuraavassa ulkoasussa:


Muun muassa tällaisia lahjoja on siis tullut koottua (: 

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Lempijoululaulut- ja esittäjät

Minulla on - niin kuin muissakin lauluissa - myös joululauluissa hyvin vahvat suosikkini. Myös esittäjällä on väliä. En esimerkiksi voi sietää mitään Munamiehen, Anne Mattilan tai Lauri Tähkän versioita joululauluista. Eivät yksinkertaisesti sovi minun pääkoppaani nuo artistit. Sen sijaanm seuraavassa esittelen suosikkejani joululauluista ja niiden esittäjistä.
 
 

Tämä on kappaleena ehdottomia joulun suosikkejani. Oi kyllä, olen surullissävyisten joululaulujen harras ystävä. Iloluontoiset renkutukset eivät pure minuun. Suuri suosikkini on myös esittäjä Marco Hietala, joka on tuttu muun muassa Nightwishistä ja Tarotista. Hänen äänensä on upea puhumattakaan herran ulkonäöstä.

Myös Tarja Turusen versio tästä on kaunis. Tarja Turunen on myös naislaulajista suosikkini.
 
 


Toinen hieno joululaulu Tarjalta on nimeltään Kuin henkäys ikuisuutta:



Sydämeeni joulun teen on Vexi Salmelta hieno hieno sanoitus, mutta sekin kappale vaatii yhden ja tityn esittäjän:



Sylvian joululaulu on hyvä monen esittämänä, mutta itse olen tykästynyt vanhan kunnon Tapani Kansan versioon:




Millaisia joululaulusuosikkeja teillä on? (;

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Piparit purkissa!

Jotenkin on tuntunut, ettei millään saa jouluvalmisteluja eteenpäin. Aika ei riitä, voimat ei riitä - tuntuu ettei oikein mikään riitä. Lahjoja olen pohtinut kuumeisesti ja eilen kirpputorilta löytyikin ihan kivoja juttuja pukin konttiin. Onneksi yksi suurin joulun urakka on valmis - nimittäin ne piparit. Niiden tekeminen on kivaa ja jouluista, mutta kyllä siihen aikaa saa kulumaan - varsinkin kun meillä tehdään aina tosi hervoton taikina ettei tarvitse sitten toistaa kertaa leipoa.





Pipareissa on se hyvä puoli, että ne ovat vain hetken uunissa. Siihen puoleen ei siis törhriinny turhaan aikaa. (:




Nyt on siis piparit purkissa ja hieman eri tavalla tehdystä (aikaisimpiin vuosiin verrattuna) taikinasta huolimatta ne maistuvat oikein jouluisilta ja hyviltä ^_^

Kurjaa kun täällä etelässä on edelleen aivan mustaa ja märkää. Olisi edes pakkasta ja kuivaa niin ei tulisi niin kurja olo. En usko, että tänne enää ennen joulua lunta saatikka pakkasta saadaan. No, joulu se on musta joulukin, mutta toki se lumi vähän fiilistä toisi. 

Loppuun Heidi Kyröltä hieno joululaulu, jonka sanat ovat suoraan minun tästä päivästäni (joka ei siis ole ollut lainkaan hyvä). En halua tällä ketään masentaa, mutta mielestäni on myös joulun aikaan oltava realistinen ja rehellinen itselleen (: Ei joulun allakaan kaikki päivät ole hyviä aina.