maanantai 28. marraskuuta 2011

Jouluaaton jälkiruokaherkku

[kuva PIRKKA]

ROMMIRUSINAJÄÄDYKE
10-12 annosta

1 ps (250g) rusinoita
1/2 dl rommia
2 tlk (á 2dl) vispikermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
1½ kanelia

Koristeeksi:
Suklaarusinoita

1. Laita rusinat kulhoon ja kaada sekaan rommi. Laita kulhon päälle kelmu ja anna rusinoiden maustua vähintään pari tuntia tai yön yli

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Myös munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Notkistettu tuorejuusto ja rusinat sekoitetaan kerman joukkoon. Nostele muna-sokerivaahto kevyesti joukkoon.  Mausta kanelilla ja vanilliinisokerilla. 

3. Ota jäädykevuoka (n. 1,8l) ja kastele se kylmällä vedellä. Sitten kaada massa vuokaan. 

4. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Jäädyttäminen vaatii vähintään viisi tuntia. Paras tulos saavutetaan kun jäädytetään yön yli. 

5. Ota jäädyke pois pakastimesta noin tuntia ennen tarjoilua. Kasta astia kuumaan veteen ja kumoa jäädyke alustalle. Anna sen sitten pehmitä noin 45 minuuttia jääkaapissa ja koristele suklaarusinoilla juuri ennen tarjoilua.


Tätä meillä tehdään aattopöytään jälkiruoaksi tänä jouluna, niin herkullinen resepti. Toivottavasti joku muukin innostuu kokeilemaan. Reseptin olen muistaakseni bongannut kotikokin sivuilta joskus. 

lauantai 26. marraskuuta 2011

Helppo jouluherkku (:

Viimevuonna en ehtinyt saada omenakaneli-joulutorttuhilloa, sillä se loppui jo ennen kuin ehti edes kaupan hyllyille. No, ymmärtäähän sen kun on kyse uudesta hyvästä tuotteesta. Tänä vuonna olen hamstrannut kotiin jo viisi purkkia sitä ja tänään päätin kokeilla sopisiko se johonkin muuhunkin kuin tortun päälle. Ja sopihan se! (:

Omenakanelirahka
n. 6 annosta riippuen annostelukoosta (;

LIDL:n maitorahkaa 500g
Flora vanilla 2,5dl
Dronningholmin omenakaneli-tähtitorttuhilloa
lisäksi oman maun mukaan vaniljasokeria

[kuva TÄÄLTÄ]

Tulee todella hyvää, vaniljanväristä ja täyttävää rahkaa. Koostumus on paksua, muttei paakkuista. Itse en henkilökohtaisesti tykkää löysästä rahkasta, joten tämä oli ihan nappikokeilu. Ja maku on luonnollisesti hurmaavan jouluinen! (:


Makoisaa joulunodotusta kaikille!! (:

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Ensimmäinen pakkasPÄIVÄ!

Tänään oli ensimmäinen koko päivän kestävä pakkanen kera kauniin auringonpaisteen. Siis aivan täydellinen loppusyksyn päivä, vaikkakin sitä lunta edelleen kaipailen. Alla muutama fiilistelykuva, jotka eivät tosin vedä vertoja niille kuville, joissa on lunta. Olen semisti kateellinen niille joulubloggaajille, joiden kuvissa näkyy lunta :D No, ei parane valittaa kun näinkin hieno päivä saatiin tänne Etelä-Suomeenkin. Ensiviikoksi tosin on luvattu lämpenevää. -_________-





Tänään tein myös ensimmäiset joulutortut ja join glögiä. Ah, tätä joulunodotuksen ihanuutta! ^^ Rakkautta on myös se, että saa poltella ihan vapaasti kesän aikana hamstrattuja kynttilöitä ja sytytellä valoja myös lyhtyihin. Varsinaisia jouluvaloja meillä ei vielä ole, mutta viimeistään ensiviikonloppuun mennessä niitä aion ripustella. Ensiviikkonloppuna onkin sitten jo ensimmäinen adventti. Hui miten jännittävää ja samalla jouluisen stressaavaa :D




Eilinen ilta meni ihanasti miehekkeen kanssa koti-illan merkeissä. Katsottiin Saturday Night Fever ja nautittiin After Eight -suklaata. Nautin kyllä yli kaiken koti-illoista tähän aikaan vuodessa - varsinkin oman kullan kainalossa. 

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Joululahja itselle (;

Tänään alkuillasta kävi hassusti kun selasin päivän postia ja sain käteeni Citymarketin avajaistarjouslehtisen; eräältä sivulta silmiini pomppasi alehintainen digijärkkäri. Ei tarvinnut kauaa miettiä lähdenkö Canon EOS 1100d:tä hakemaan. Minua ei estellyt edes tämä maailman kamalin tauti. Vedin vaatteet niskaan ja muokkasin naamaa cittarisiedettäväksi. Aluksi ajattelin, että ne olivat loppuneet kun ei ollut hyllyssä, mutta työntekijältä sain tietää niiden olevan varastossa. 

[kuva TÄÄLTÄ]

Tässä on siis extemporeé ostettu kamera, jota kutsun itselleni ostamakseni joululahjaksi. Lienee tarpeeksi hyvä syy ostella jotain kallista tähän aikaan vuodesta? Mitä mahtaa mieheke sanoa? ^^ No, voin lohduttautua ajatuksella, että koska miehekkeelle ostamani lahjat eivät ole halvimmasta päästä, saan ostaa jotain kallista myös itselleni :D Ja onhan kamera aina hyvä sijoitus sellaiselle, joka tykkää kuvata paljon. Nyt tulee luultavasti kuvattua vielä paljon paljon enemmän - kunhan saan ostettua suuremman muistitikun. Cittarissa ei ollut kuin 4Gb ja minä tahdon 16Gb :D

Sukkapuikkojen helinää ja keuhkoputkentulehdusröhinää

Se siitä jouluisesta otsikosta :D Olen tosiaan niin kipeä, että en saa aikaiseksi edes syödä herkkuja. Eilen kävin lääkärillä ja sain diagnoosiksi keuhkoputkentulehduksen. No, se on aika ilmeistä kun minun habitustani seurailee. En anna sairasloman kuitenkaan masentaa, sillä tällä välin ehdin tehdä vähän sellaisia juttuja, joita muuten en saa aikaiseksi aloittaa. Jos aloitan ne nyt, on niitä helpompi jatkaa sitten arjen tohinoiden keskellä.

Olen aloittanut neulomaan kahta kaulahuivia - viininpunaista ja vaaleanpunaista. Kuvio on samaa, tiheys eri. Saa nähdä mihin päätyvät vai päätyvätkö minnekään.  Lisäksi olisi tarkoitus saada vihdoin ja viimein aloitettua Kasvatustieteitten Kasvatussosiologian essee, jonka viimeinen palautuspäivä on 2. päivä joulukuuta O_o Hirvittää kun en ole edes aloittanut. Onneksi asioilla on aina ollut tapana järjestyä - viimeistään viimeisenä iltana :D

Joidenkin meteorologien mukaan jopa tänne etelään olisi odotettavissa jonkinasteisia lumisateita lähiaikoina. Skannailin eilen sukumme vanhoja vanhoja ja ei niin vanhoja valokuvia koneelle ja tulin huomanneeksi, että vuonna 1981 lumi oli saartanut eteläsuomen jo 26. lokakuuta. Kuvassa kaivetaan autoa esiin lumen seasta.


Voi kunpa tämäkin talvi olisi yhtä kaunis kuin edelliset. Ei sitä lunta nyt tarvitse haitaksi asti tulla, mutta kunhan olisi kunnolla valkea maa ja valkeat puut. On ihana ajaa Säkylään jouluaattoaamuna kun puut ovat valkoisen hunnun peitossa ja tie kimmeltää lumikristalleista hennon talviauringon paistaessa.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Jouluna tapahtuu ja tapahtumissa tapahdun minä...

Toisin sanottuna olen suunnitellut käyväni tänä vuonna joulun alla mahdollisimman monissa eri jutuissa - vaikka ne kenties onkin niitä samoja missä on tullut käytyä jo useampia vuosia. Alla listausta niistä tapahtumista, joissa olisi tarkoitus käydä virittäytymässä iki-ihanaiseen jouluun.

JOULUKAUPUNGIN AVAJAISET 26.11.
Turun vanhalla suurtorilla

[kuva TÄÄLTÄ]

TURUN JOULUMARKKINAT
26.-27.11.
3.-4.12.
10.-11.12.
17.-18.12
KELLO 11-17

[kuva TÄÄLTÄ]

JOULUMATKA TARTTOSEEN 3.-4.12.2011

JHL:n joulumatka Tarttoseen, jonne lähden äitini kanssa. Odotan reissua kyllä innolla jo ihan sen vuoksi, etten Tarttossa ole koskaan käynyt, jonka lisäksi toivon löytäväni sieltä jotain mukavaa joululahjapaketteihin sekä omaksi iloksi. Reissusta tulee luultavasti oma postaus sitten myöhemmin - jos saan siitä tarpeeksi jouluisen ^^

[kuva TÄÄLTÄ]

YÖN KAUNEIMMAT JOULULAULUT 17.12.2011
Mikaelin kirkko

[kuva TÄÄLTÄ]

TARJA TURUSEN JOULUKONSERTTI 19.12.2011
Turun Tuomiokirkko

[kuva TÄÄLTÄ]

Muun muassa siis tällaisiin olisi tarkoitus osallistua. Muut ovatkin ilmaisia, mutta Tarjan konserttiin ostin liput sekä itselleni että äidille.

Millaisiin joulutilaisuuksiin te meinaatte osallistua?

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Pieniä lahjapakettikoristeita tai itse lahjoja

Rakastan Martha Stewartin sivuja oli sitten kesä, talvi, syksy tai kevät - ihan mihin sesonkiaikaan tahansa. Sieltä löytää aina ideoita vaikka millä mitalla ja sivut päivittyvät koko ajan. Lisäksi ideat ovat suurimmaksi osin helppojan toteuttaa, muunneltavissa tai muuten vain pelkästään ihailtavissa. Varsinkin näin joulun alla tulee Stewartin sivuilla ravattua alituiseen ja siitä syystä olen koonnut tähän postaukseen muutaman ihanan idean, jota voi hyödyntää esim. lahjojen paketoimiseen tai jotka voivat toimia itsessään pieninä lahjoina. Totta kai alla esittelemiäni projekteja voi soveltaa myös paljon muuhun - kuten kodin koristeluun. 

KARKKIKEPPIHIIRI


Ohjeen näihin ihaniin karkkikeppihiiriin löydät TÄÄLTÄ
Tämä on ihana lahja esimerkiksi päiväkotilaisen viedä kavereille tai vaikka tarhan tädeille. Lahja on suloinen ja hauska sekä herkullinen. Itse voisin kuvitella koristelevani tällaisella söpöläisellä lahjapaketteja. 

POM POM -LUMIUKKO


Ohjeen tähän hauskaan lumiukkoseen löydät TÄÄLTÄ
Myös tämä käy niin pakettikoristeeksi (esim. lahjapullon varteen) tai itse lahjaksi/lahjan osaksi. Helppo tehdä myös esim. lasten kanssa. 

HAUSKAT NAPPIORNAMENTIT


Näihin hauskoihin veijareihin ohje löytyy TÄÄLTÄ
Näiden tekemiseen vaaditaan ehkä hieman kärsivällisyyttä. Hauska projekti, jolla saa omannäköisiä pakettikoristeita ja pikkulahjoja aikaan. Nämähän voivat näyttää kivoilta vaikka kuusessakin. 

KUVALLINEN PAKETTIKORTTI


Tähän hauskaan projektiin ohjeen löydät TÄÄLTÄ
Itse en niinkään innostu ajatuksesta, että oma joulukuuseni olisi täynnä valokuvaornamentteja, mutta sellaisia nämä Marthan ensiajatuksena ovat. Minä näen kuitenkin, että niitä voi soveltaa myös kivalla tavalla paketointiin, sillä nimenkirjoittamisen sijaan lahjansaaja tunnistaakin omansa kuvan perusteella. Lapsista voisi olla jopa hauskaa etsiä omaa kuvaansa lahjakasasta ja tunnistaa sillä tavalla omat pakettinsa. Tätä ajattelin itse kokeilla kenties tänä vuonna. 

PIPARIMUOTTIORNAMENTIT


Ohjeen löydät TÄÄLTÄ
Piparimuotteja myydään toisinaan halvalla ja niistä saa kivannäköisiä koristeita helpolla. Pienikin lahja saa kauniin lisän koristellulla piparkakkumuotilla. Näistä saa esimerkiksi kivoja joulunajan pikkutauluja, joilla voi muodostaa kauniin kokoelman seinälle. Kuvat rajautuvat uudella ja hauskalla tavalla ja niiden katselemisesta tulee mielenkiintoisempaa. Toki nämä ovat kivoja varmaan kuusessakin jos tykkää tämäntyyppisistä kuusenkilluttimista (: 

tiistai 1. marraskuuta 2011

Marraskuun ensimmäinen päivä!


Ihanaa! Vihdoinkin ollaan marraskuussa! Olen odottanut tätä, sillä marraskuusta alkaa minun virallinen talven ja joulun odotukseni. Nyt alkaa pikkuhuiljaa jo hiipiä mieleen suurempia jouluisia ajatuksia, sitä alkaa suunnitella ja katsella asioita jouluisella silmällä. Eilen kuulin jopa, että Säkylässä järjestetään joulukuun alussa Joulupukkien kilpajuoksut. Hiukan hämmentää, että miten yksi pukki voi kilpaillaan itseään vastaan, mutta kaiketi sekin asia sitten tuonnempana selviää.

Vaikka olenkin kaksikymppinen aikuinen, on joulupukki minulle silti olemassa. Minusta on hölmöä, että kymmenen vuotta lapsen elämästä kerrotaan Joulupukin olevan olemassa ja sitten yhtäkkiä väitetään että kaikki on ollut satua. Eikö sekin ole ihan jokaisen omissa päätettävissä? En sano, että kaikkien tulisi uskoa samoihin asioihin, mutta ei se minusta vanhempienkaan tehtävä ole rikkoa jotain sellaista mitä ovat itse luoneet. Sitten voi jättää koko joulupukki-höpötyksen kertomatta jos se kerran on pakko rikkoa joskus.

Tuntuu kuin joulustressi olisi saanut minut valtaansa jo nyt tuosta edellisestä jurputuksesta päätellen. Mutta ei, en ole stressaantunut joulusta - sen sijaan kaikesta muusta olen. Koulu, työt, terveys.. Mutta toisaalta mikään niistä ei ole niin suurta ja vakavaa, että jouluni ja siihen valmistautuminen kärsisivät. Odotan innolla Turu7n kaupungin sonnustautumista jouluun, Tarja Turusen joulukonserttia ja Yön kauneimpia joululauluja Mikaelin kirkossa. Yön kauneimmat joululaulut ovat olleet jo muutaman vuoden perinteenä minulla, äidilläni ja mammallani. Käymme laulamassa kauniita joululauluja Mikaelin kirkossa kello 22.00 alkavassa tilaisuudessa. tänä vuonna ko. tapahtuma sijoittuu 17. päivään.


[valitettavasti kauniista Mikaelin kirkosta ei löytynyt talvista kuvaa]

Tarja Turusen konserttiin törmäsin vahingossa netissä ja lippupisteen ohi kulkiessani päätin spontaanisti ostaa liput itselleni ja äidilleni - äidin kun tiedän myös ihailevan suuresti Tarjaa.



Joulukaupungin avajaisiin lienee vielä hetki aikaa, mutta sitä ennen voin aloitella vaikka joulukorttien tekoa, lahjojen ja lahjojen valmistamista. Jäävätköhän kortit tänäkin vuonna viimetinkaan kuten aina? :D Lahjatkin olisi kiva saada pukin rekeen ennen viimeistä tohinaa.

Tämän vuoden joulussa on se ihana puoli, että työskentelen kuuden ihanan pojan koulunkäyntiavustajana ja saan osallistua heidän joulujuhlaansa niin sunnittelijana, ohjaajana kuin elämyksen nauttijanakin. Aivan ihanaa jouluista puuhastelua luvassa siis myös työn saralla. (: