keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Ideoita DIY-joululahjoihin

Poimin muutamia kivoja lahjaideoita Cutoutandkeep.net-sivustolta tänne isnpiraatioksi, jos vaikka joku muukin niistä innostuisi. Ko. sivusto on muuten tosi mahtava paikka, sillä sieltä löytää ihan mielettömästi ohjeita ja ideoita eikä rekisteröityminen maksa mitään saatikka velvoita mihinkään. Kahnnattaa käydä kurkkaamassa jos ei ole vielä tuttu paikka.

VINYYLIPEILI

Hauska ja helppo lahjaidea. Kirpputorilta löytää halpoja vinyyleitä ja peilin voi irrottaa esim. vanhasta käsipeilistä. Luovuutta tässä projektissa saa käyttää rutkasti. Vinyylun voi esim. koristella oman makunsa tai lahjan saajan maun mukaan. Englanninkieliset kuvattomat ohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

LAUKKU VANHOISTA TAI KÄYTTÄMÄTTÄ JÄÄNEISTÄ FARKUISTA:

















Hauska ja helppo idea. Vaatekaapin kätköistä voi löytyä vaikka mitä ja etenkin vanhat farkut joita ei enää käytä, tai joita ei ole koskaan käyttänytkään, voivat saada täysin uuden elämän laukkuna. Tämä on kiva lahjaidea laukkuhulluille ja varsinkin niille, jotka arvostavat kierrätystä ja itse tehtyjä lahjoja. Kuvallisen ohjeen löydät TÄÄLTÄ.

PULLONKORKKI-KAULAKORU: 


[kuva TÄÄLTÄ]

Koruista tykkäävälle itse tehty kaunis pullonkorkkikoru voi olla oiva lahja. Korkkiin voi sisällyttää esimerkiksi jonkin viestin lahjansajalle, kuvan jostain tai vaikka pienen karttakuvan paikasta, jossa viihdytte lahjan saajan kanssa yhdessä.



Kaulakorun sijaan pullonkorkeista voi tehdä myös esim. korvakorut tai vaikka avaimenperän. Kaikessa yksinkertaisuudessaan korkin pohjaan tai päälle liimataan haluttu kuva/teksti, jonka jälkeen korkkiin tehdään pieni reikä, josta sen saa ripustettua haluamallaan tavallaan. Korkkia voi myös vasaroida litteämmäksi, jos mielii. Kuvat ja kirjallinen ohje löytyvät TÄÄLTÄ.

Lisää ideoita silloin tällöin - enenevissä määrin syksyn saavuttua. (;

Juhannuksen mentyä joulu saa vapaasti tulla

Jussit on nyt sitten vietetty ja kesähelteistä "nautittu" (=kärsitty). Ei sillä ettäkö nämä pari viileämpää päivää olisivat talven merkki.. tuskin vain. "Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee liian kuumia päiviä..." : D No, ei parane valittaa kun kerran näin hurmaavat vuodenajat rakkaalle maallemme on suotu. On se oikeastaan ihan kiva, että kunnon talven vastapainoksi tulee kunnon kesä, vaikken sitä kuumuutta siedäkään.

Nyt kun kesän suurin juhla on vietetty, olen antanut itselleni luvan alkaa ajatella joulua. Muutamia lahjaideoita on jo päähäni pälkähtänyt ja kortintekoa ja paketointia varten olen tehnyt vähän nettiostoksia Onnenpuu Ateljeesta sekä Hobbyhousesta.


Paljon paljon ihania papereita ja kartonkeja, joista saa kivoja kortteja, taustoja ja koristeita. 


Pajon paljon myös huopatarroja, ääriviivatarroja, tekstitarroja ja muita liimattavia koristuksia yms.. Ah, joulukorttien teko saa pian alkaa : DD


Lisäksi vähän silkki ja organza-nauhoja...


Kaksipuoleista teippiä...


Glitterliimaa...


Ja kakkupapereita kirpputorilta. 

Jos ei näillä päästä joulunkylkeen käsiksi niin ei sitten millään. Mielestäni tämä on hyvä aloitus joulualmisteluja ajatellen. On sentään jo jotain, mistä väsätä jotain - jos vaikka iskee kesähelteessä himo väsätä kortteja..